Ekspert: Derfor bør du aldrig opbevare dit smør i køleskabslågen

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
At organisere sit køleskab har stor betydning for, hvor meget energi det bruger, og hvor længe maden holder. At lave små justeringer kan hjælpe dig med at spare penge.

Lige nu læser andre også

En ekspert har delt den rigtige måde at organisere køleskabet på. I hvert fald hvis du vil have, at dine mad- og drikkevarer skal holde sig længe.

De fleste opbevare deres æg, smør og mælk i lågen til køleskabet. Men det er langtfra det rigtige at gøre.

Æg, smør og mælk bør aldrig opbevares i køleskabslågen, da de skal opbevares ved konstant kølige temperaturer.

Vigtigst af alt bør folk undgå at placere smørret i det såkaldte smørrum, og når du hører hvorfor, gør du aldrig andet.

Det skriver Express.

Køleskabslågen er nemlig den varmeste del af køleskabet, da åbning og lukning af døren får gennemsnitstemperaturen til at stige.

I stedet skal mælk og smør opbevares bagerst på nederste eller midterste hylde, hvor køleskabet er koldest.

Grunden til det er, at køleskabslågen er varmere end resten af køleskabet. Det oplyser Melissa Coghlan, der er ekspert i at organisere.

"De fleste vil opleve, at det koldeste område er bagerst i køleskabet, fordi når du åbner døren, rammer den varmere luft fronten først," siger Chris Beasley fra Smart Cover.

Hvis du organiserer dit køleskab efter eksperternes anbefaling, kan det spare dig for penge - og holde dine madvarer længere.

Andre mad- og drikkevarer

"Krydderier og saucer har en tendens til at have længere holdbarhed og skal ikke opbevares ved en bestemt temperatur i køleskabet, så de holder sig normalt okay i døren eller på øverste hylde," fortæller Chris Beasley, og tilføjer:

"Det samme gælder drikkevarer på flaske. Det gør dem nemmere at opbevare og nemmere at nå, hvis de også er i døren."

Derfor er køleskabsdøren det bedste sted til mayo, ketchup, juice, sodavand, åbnet syltetøj og andre krydderier.

Og nederst i køleskabet bør du opbevare dit rå kød og fisk, da det er den koldeste del af køleskabet. Det skriver Express.

Anbefalet til dig