Ekspert: Derfor skal du ikke skylle dine ting inden du sætter dem i opvaskemaskinen

04/5/22 07:58

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Dem af os, der er så heldige at have en opvaskemaskine, laver ofte nogle ret så dumme fejl.

Ikke alle har adgang til en opvaskemaskine, men for dem, der gør har, er al balladen ved at selv vaske op fortid. Men vidste du, at du sandsynligvis gør ting, som du ikke burde gøre, hver gang du fylder din opvaskemaskine?

Ifølge nogle hvidevareeksperterne er der almindelige fejl, som mange af os laver, når vi skal starte maskinen - men heldigvis kan de fleste af dem nemt rettes.

Hvad gør du for eksempel, når du har en tallerken eller lignende, der er særligt snavset? Du forskyller det i vasken, før du sætter det i opvaskemaskinen, ikke?

Eksperten hævder, at forskylning af tallerkener og skåle er det, der gør dine glas uklare.

Foto: TikTok/@ao

Foto: TikTok/@ao

"Skyl ikke dine tallerkener. Forskylning betyder, at vaskemiddel ikke kan angribe noget mad, så det går efter glas og gør dem uklare," skrev eksperten i en video på TikTok - under brugernavnet @ao.

Det sidste tip involverede den retning, som dine tallerkener vender i inde i maskinen.

"Alle tallerkner skal vende mod centersprøjten, hvilket betyder, at du skal sikre dig, at hver tallerken, skål og fad vender indad mod midten af opvaskemaskinen, før du starter et program," skriver hun. 

Mange af os prøver sandsynligvis at skære ned på vores opvaskemaskineforbrug, nu hvor der har været stigning i energipriserne, da en opvaskemaskine er en af de største 'energityve' i enhver husholdning. Det skriver Mirror.

For at spare energi er det bedst at vente med at bruge din opvaskemaskine, indtil den er helt fyldt.

Prøv at vaske i hånden, hvis du kun har få  til der skal vaskes op, men sørg for at ikke lade hanen løbe, da det også kan få din vandregning til at stige i vejret.