Ekspert forklarer: Derfor bør du aldrig opbevare æg i køleskabet

30/11/22 13:05

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En ekspert siger, at det at opbevare æg i køleskabet påvirker smagen.

Tv-kokken James Martin har delt den overraskende grund til, at folk bør undgå at opbevare deres æg i køleskabet.

Ifølge den tidligere Saturday Kitchen-vært, absorberer æg alle smagene fra køleskabet, hvilket kan påvirke smagen af ​​selve æggene såvel som andre fødevarer. Det skriver Daily Record.

Han talte om, hvorfor du ikke skulle efterlade dine æg i køleskabet, og heldigvis kom han også med et svar på, hvor du skulle opbevare dem i stedet for.

"Alle æg er porøse - det er derfor, du ikke skal lægge dem i køleskabet, fordi de absorberer alle smagene fra køleskabet. Hvis du for eksempel har trøffel, i restauranten putter vi det i en skål med ris og lægger æggene på toppen og husholdningsfilm og lader det stå natten over," forklarede han.

"Når du tilbereder æggene om morgenen til morgenmad til kunderne, får du trøffelrøræg, men der er ingen trøffel i det," tilføjede han.

Ifølge Fødevarestyrelsen skal du "opbevare hele æg på et køligt, tørt sted, ideelt set i køleskabet, indtil du bruger dem".

Ægleverandører og -producenter har den seneste tid kæmpet på grund af mangel forårsaget af stigende omkostninger og udbrud af fugleinfluenza.

Lidl begyndte for eksempel at rationere salget af æggebakker for at forhindre, at hylderne skulle blive tomme.