Ekspert forklarer: Du har vasket dit undertøj forkert i årevis

23/5/22 05:57

Ida Hansson

Hudlægen Annie Gonzalez hævder, at vi har vasket vores undertøj helt forkert i årevis.

Annie Gonzalez har afsløret, hvor ofte vi egentlig burde vaske vores tøj. Hun advarede også om farerne ved at undlade at vaske vores tøj ofte nok.

Hun siger, at en lang række hudsygdomme kan opstå ved at bære uvasket tøj - inklusive bumser på ryggen og inficerede hårsække. Men med dyrere energiregninger bliver vi mere bevidste om, hvor dyrt det kan være at vaske tøj. Det skriver Mirror.

Så hvad er den bedste praksis, når det kommer til at vaske tøj?

"Hvis du har noget på i et par timer og ikke sveder, er det sandsynligvis okay at vente to-fire gange før du vasker det. Eller efter en hel dags brug," siger Dr. Gonzalez og fortsætter:

"Hvis du arbejder hjemmefra, er det sikkert fint at vente til efter tre-fire dages brug, før du vasker dit tøj. Du bør altid vaske undertrøjer, undertøj og sokker efter hver brug, fordi disse stykker tøj er i meget tæt kontakt med din hud og din sved."

Der er dog en undtagelse: BH'er.

BH'er skal kun vaskes efter tre eller fire ganges brug - medmindre du har trænet i dem eller svedt meget.

"Hvis du bruger en bh for mange gange uden at vaske den, begynder mikroorganismer, svampe og bakterier at vokse på bh'en. Det kan give en infektion eller udslæt, som kan få huden til at blive kløende og rød," siger eksperten.

For at dræbe bakterier er man nødt til at vaske på 60 grader eller over. Ellers vil bakterierne leve videre.