Ekspert fra Sydbank advarer danskerne: Pas på denne 'fælde'

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Eksperten selv er tidligere hoppet i 'fælden'.

Lige nu læser andre også

Julen nærmer sig sin afslutning, og med dette følger de store udsalg i butikkerne. Forbrugerøkonom, Ann Lehmann Erichsen, fra Sydbank deler nu sine erfaringer og råd til at navigere i udsalgssæsonen og afslører sit største fejlkøb.

Det skriver B.T.

Ifølge Ann Lehmann Erichsen har tilbudsfeberen en stærk tiltrækningskraft. Hun advarer om, at mange forbrugere ender med at lave impulskøb uden at overveje, om de virkelig har brug for det, de køber. Dermed hopper de lige i butikkernes 'fælde'.

En YouGov-måling bekræfter dette, hvor over halvdelen af de adspurgte danskere indrømmer at være ramt af en form for udsalgsfeber.

"Kigger du i klædeskabet, kan det sagtens være, der er tøj og sportsudstyr, der er købt på tilbud, men som aldrig er brugt," lyder det fra forbrugerøkonomen.

Mange gange har man allerede lignende varer, hvilket gør nye køb overflødige. Hun påpeger også vigtigheden af at undersøge, om udsalgsprisen virkelig er så god, som den fremstår. Det er nemlig ikke altid, at de annoncerede besparelser holder vand.

Udover at give de gode råd så fortæller Ann Lehmann Erichsen også om sit eget største fejlkøb:

"Jeg købte et meget flot jakkesæt, jeg tænkte, jeg skulle bruge på jobbet. Men det er efterhånden nogen år siden, og jeg har aldrig haft det på."

Hendes råd er klare: Vær opmærksom på reelle priser og overvej nøje, om du virkelig har brug for varen. Dette kan hjælpe med at undgå impulskøb og sikre, at udsalget rent faktisk bliver en økonomisk fordel for dig.

Anbefalet til dig