Ekspert: Kong Charles skal lære at styre sig

21/9/22 08:22

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Kong Charles er sorgramt over tabet af sin mor, ja, men en ekspert mener, at han skal til at ændre nogle ting.

Men hans fuldstændig tomme udtryk under begravelsen, antyder en ekstra vægt på hans skuldre, forventningerne og pligterne.

I en alder af 73 år, hvor de fleste af os lægger arbejdet på hylden og bruger mere tid sammen med vores familie, er kong Charles kun lige begyndt, på et af de største job i verden. 

Måske værre, han har i hvert fald meget at leve op til.

Hendes Majestæt dronning var en trøstende konstant gennem krisetider, der aldrig syntes, at se livet gennem prisme af sig selv. 

I en moderne verden, der var plaget af overdeling, delte hun kun få, hvis overhovedet nogen, af sine meninger, som i betragtning af at hun var uddannet og skarp, til tider må have føltes dybt frustrerende. 

Men fra det øjeblik hun blev monark i en alder af 25 år, forstod hun, at hendes rolle var at forblive stille om politiske spørgsmål, så hun kunne repræsentere hele folket. 

Den ekstraordinært stort skare, der stod på gaderne, da hendes kiste passerede, er et bevis på, at hun opnåede det.

The Sun’s ekspert spekulerer i, om kong Charles vil kunne opnå samme status, og foreslår, at det afhænger af, om han kan dæmme sine udskejelser og fremhæve sine åbenlyse styrker i stedet.

Eksperten nævner for det første udskejelserne, at han var sorgramt, følelsesmæssigt og fysisk udmattet er forståeligt nok. Men de mener ikke, at hans mor ville have vist mangel på kontrol på så vigtigt et tidspunkt, foran et globalt publikum.

Han starter også i topjobbet, netop som folket er i en leveomkostningskrise, der kommer til at stikke dybt. 

De mener, at hvis han skal bevare respekten for folket, skal han også leve i den virkelige verden. 

Mens der for eksempel florerer historier om Dronningens forkærlighed for Tupperware-måltider og opvarmning af rester, har prins Charles angiveligt noget finere vaner.

Ifølge forskellige kilder gennem årene får han strøget sine pyjamas og lagner dagligt, han skifter tøj mange gange om dagen og så har han sit eget toiletsæde, som ingen andre må bruge.

Hans styrker der i mod er, at han virker hjertevarm, engageret og følsom, og det mener eksperten, er vigtigt, især i denne tid.

Eksperten slutter med, at der i hvert fald er nogle ting der skal ændres lige nu, hvis han skal opnå den samme nationale respekt som sin mor.