Ekspert med råd: Denne farve skal du fravælge, når du køber bil

Af: Kasper Rud

|

10/09/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan have stor betydning for dig, hvis du ikke tænker over dette ved dit næste bilkøb.

Lige nu læser andre også

Når du vælger en bilfarve, er det ikke kun et spørgsmål om personlig stil – det kan også have en betydelig indvirkning på bilens gensalgsværdi.

Bilister rådes til at tænke over farvevalget, da visse farver viser sig at være mere attraktive for fremtidige købere.

Grå biler er i særlig høj kurs og har domineret markedet i de seneste år.

Ifølge data fra Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT) blev der i 2023 registreret 509.000 grå biler i Storbritannien, hvilket svarer til 26,8 procent af alle nyregistrerede biler.

Farven har oplevet en markant stigning i popularitet, med en efterspørgsel, der steg med 22,6 procent sammenlignet med året før.

Det skriver Express.

Sorte og hvide biler følger tæt efter med henholdsvis 385.000 og 314.000 registrerede modeller. Disse farver betragtes som sikre valg, og det er ikke kun fordi de appellerer bredt, men også fordi de holder deres værdi over tid.

Eksperter fra Swansway Motor Group peger på, at disse tidløse farver gør det nemmere at finde nye købere.

De udtaler: "Valg af den rigtige farve til din bil kan have indflydelse på dens gensalgsværdi. Selvom der er mange farver at vælge imellem, er hvid, sort, sølv, blå og rød de bedste valg, hvis du vil beholde din bils værdi."

Men ikke alle farver nyder den samme popularitet. Lyse farver som grøn, orange og gul ses sjældnere på vejene og er sværere at sælge videre. I 2023 blev der registreret blot 53.000 grønne biler, 16.677 orange og kun 11.880 gule biler. Bronze ligger endnu lavere med 6.350 registrerede biler, hvilket giver den en markedsandel på kun 0,6 procent.

Valget af bilfarve er altså ikke kun en æstetisk beslutning, men kan også være afgørende for bilens værdi på længere sigt.

Anbefalet til dig