Ekspert med udmelding: Disse tre hunderacer skal du aldrig købe

Af: Kasper Rud

|

13/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Udmeldingen fra eksperter er klar.

Lige nu læser andre også

Når man overvejer at anskaffe sig en hund, er det vigtigt at tage højde for ikke kun udseende og størrelse, men også racens behov og karaktertræk.

Selvom mange hundeelskere bliver tiltrukket af bestemte racer på grund af deres udseende eller populære opfattelser, er det ikke alle hunde, der passer til enhver livsstil.

Dette er noget, som adfærds- og træningsspecialist Carolyn Menteith understreger i en nylig samtale med The Manchester Evening News, hvor hun fremhæver tre hunderacer, hun personligt aldrig ville eje.

Det skriver det engelske medie Express.

Valg af den rette hund handler ifølge Carolyn Menteith om at sikre, at man kan opfylde hundens behov, snarere end at forvente, at hunden tilpasser sig til ens livsstil. Hun påpeger: "Hemmeligheden bag at have et lykkeligt liv med en hund og sikre, at de har et lykkeligt liv med os, og det er at vælge en hund, der skal gøre de ting, vi kan give dem en passende afsætningsmulighed for."

En af de racer, hun advarer imod, er Siberian Husky. Disse hunde er kendt for deres enorme udholdenhed og kræver både fysisk og mental stimulation i overflod. Carolyn forklarer, at hvis man ikke er typen, der elsker lange løbeture eller kan håndtere en hund, der kræver konstant opmærksomhed og træning, så er en Siberian Husky måske ikke det rigtige valg.

En anden race, som Carolyn ville undgå, er Anatolsk hyrdehund. Disse store og kraftfulde hunde er opdrættet til at beskytte får i de barske landskaber i Tyrkiet, og de har derfor en naturlig tilbøjelighed til at være mistroiske overfor fremmede. For mange vil deres størrelse og beskyttende natur være en udfordring, især hvis man ikke har erfaring med store vagthunde.

Den sidste race på hendes liste er cockapoo, som måske kommer som en overraskelse for nogle. Selvom de er utroligt populære på grund af deres søde udseende, understreger Carolyn, at cockapoos ofte har en energi og arbejdsiver, der kan være overvældende for mange ejere. Deres behov for konstant aktivitet og den vanskelige pelspleje gør dem til en udfordrende race at eje.

Carolyns råd er klart: Vælg en hund, der passer til din livsstil og vær realistisk omkring, hvad du kan tilbyde. At forstå og respektere hundens behov er nøglen til et lykkeligt liv sammen.

Anbefalet til dig