Ekspert med udmelding: Sådan her skal du opbevare dine svampe for at opretholde den bedste kvalitet

Af: Kasper Rud

|

17/08/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ekspert fortæller, hvordan du skal opbevare dine nyindkøbte svampe.

Lige nu læser andre også

Sådan Forlænger Du Svampenes Holdbarhed i Køleskabet

Svampe er kendt for deres korte holdbarhed, ofte bliver de slimede og brune på kun en dag eller to. Men ifølge madspildseksperten Sophie Trueman er der en enkel metode, der kan forlænge svampenes levetid betydeligt.

Med stigende fødevarepriser er det vigtigere end nogensinde at få mest muligt ud af de fødevarer, man køber, og svampe er ingen undtagelse.

Det skriver det engelske medie Express.

Mange har oplevet, at svampe hurtigt mister sin friskhed, hvilket gør dem ubrugelige i madlavningen. Uanset hvilken type svampe man har med at gøre, er de særligt udsatte for at blive ødelagt på grund af deres høje vandindhold.

Trueman, der er UK Country Director for Too Good To Go, deler et simpelt, men effektivt hack til at forlænge svampenes holdbarhed: "Hvis du altid finder svampe rustne og spinatblade grødet, er dette anti-spild tip et must!"

Hun anbefaler at smide de tunge beholdere og plastemballager ud, som svampe ofte kommer i fra supermarkedet. I stedet bør man bruge en papirpose, beklædt med et par lag køkkenrulle. Papirposen og køkkenrullen hjælper med at absorbere den overskydende fugt, som svampene afgiver, og forhindrer dem i at blive brune og slimede.

Trueman forklarer: "Svampe har et højt vandindhold, så at opbevare dem med et køkkenrulle eller i en papirpose hjælper med at absorbere overskydende fugt og forhindre dem i at brune for hurtigt." Denne metode fungerer bedst med hele svampe, som kan holde sig friske i køleskabet i fire til syv dage, når de opbevares korrekt. Til sammenligning holder skivede svampe typisk kun én til to dage.

For at opnå den bedste effekt bør svampene ikke vaskes, men blot duppes tørre med et rent viskestykke, inden de lægges i papirposen. Posen skal placeres et sted i køleskabet, hvor svampene ikke bliver mast af andre fødevarer.

Hvis svampene alligevel bliver lidt trætte, kan de stadig bruges i retter som risotto, svampetærte eller en simpel røre.

Med dette enkle opbevaringstrick kan du ikke alene spare penge, men også reducere madspild ved at få dine svampe til at holde sig friske i længere tid.

Anbefalet til dig