Ekspert melder ud om airfryeren: "Der er måske en lille risiko for..."

Nyheder
Foto: Shutterstock
Har du en airfryer derhjemme?

Lige nu læser andre også

Airfryeren har på kort tid fundet vej til et hav af danske hjem, og det er der ikke noget at sige til.

Udover at den er nem at bruge, så er den også energieffektiv - og det taler jo direkte til de danske sparehjerter, som har galoperet afsted med 120 km/t gennem de seneste år, hvor stort set alt er blevet dyrere.

Airfryeren tilbereder mad ved hjælp af varm luft, og den bliver kaldt for en kombination af en varmluftsovn og en frituregryde, hvorfor den appellerer til en bred vifte af befolkningen.

Sådan skriver mediet TF 1 Info.

Derudover har den flere forudindstillede programmer til blandt andet kød, fisk og pommes frites, hvorfor det bliver svært at gå galt i byen med den.

Chaker Gamry, der er salgschef i Darty, som er en stor forhandler af husholdningsapparater i Frankrig, har da også bemærket den voldsomme popularitet.

I Danmark er tendensen også tydelig, hvor især studerende og folk med små køkkener ser apparatet som et praktisk alternativ til en ovn.

Med priser mellem mellem 200 og 3000 kroner er det en overkommelig løsning for mange.

Ikke alle er med på vognen

Dog er ikke alle lige så begejstrede.

Diætist og ernæringsekspert, Anne Moreau, fremhæver en mulig ulempe ved airfryeren:

"Der er måske en lille risiko for at blive skuffet med hensyn til smag og sprødhed med maskiner af airfryer-typen sammenlignet med traditionel stegning," siger hun.

Selvom airfryeren er et billigere og lettere alternativ, kan man altså risikere at miste noget af den sprødhed, der normalt forbindes med klassisk friturestegning.

Det står klart, at airfryeren er blevet et fast inventar i mange køkkener, men for dem, der sætter pris på traditionel madlavning, vil den nok aldrig helt kunne erstatte den klassiske frituregryde eller en ovn.

Har du ikke en airfryer endnu?
Få en af de mest populære airfryers til den billigste pris herunder:

Anbefalet til dig