Ekspert om kronprins Frederiks svar: Køber ikke hans søforklaring

Nyheder
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
“Det er da ikke privat", vurderer kommunikationschef.

Lige nu læser andre også

Det er ikke nemt at være landets kommende konge i disse dage - især ikke når man træffer undrende beslutninger, der for nogle kan fremstå som værende dobbeltmoralske.

Kronprins Frederik er kommet i mediernes søgelys efter at have fløjet til en klimakonference i Aalborg, mens en officiel kronebil blev sendt fra København til den nordjyske by for at hente ham i lufthavnen.

Handlingen er blevet kaldt "absurd" og "topmålet af hykleri," og kommunikationsekspert Anna Thygesen mener, at det er en brøler fra Kongehusets side.

Det er en brøler, og jeg tænker - hvorfor bruge den kronebil. Jeg kan simpelthen ikke forstå det. Det er en fodfejl, man ikke skal begå. Og så er der sikkert nogle mellemregninger, vi ikke kender til. Men det handler om det efterladte indtryk (...) Det efterladte indtryk er, at vi synes, det er okay at svine, selvom vi opfordrer andre til at rette ind." fortæller hun i B.T.s podcast 'Kongehuset bag kulissen'.

Kongehuset har reageret på kritikken ved at betragte transportsager som private, hvilket Thygesen finder forbløffende.

"Det er da ikke privat at tage et fly og en bil til en klimakonference, det er jo transport på arbejde. Når man laver de her kommentarer, så stiller de nogen gange flere spørgsmål end de svarer på, og så ville jeg nok helt lade være," påpeger hun.

Episoden kaster skygger over kongehusets indsats for at fremstå miljøbevidst og skaber en debat om klimaansvar blandt offentlige personer. Med kritikken intensiveres spørgsmålet om, hvorvidt kongehuset bør være et forbillede for klimabevidst adfærd.

Anbefalet til dig