Ekspert: Spekulationer om mord på Putin er ønsketænkning

18/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den britiske chef for forsvarsstaben admiral Sir Tony mener ikke, at et mord på Putin er muligt.

Mest læste i dag

Storbritanniens væbnede styrkers chef har afvist spekulationer om, at den russiske præsident Vladimir Putin er "ikke er rask" og at muligheden for, at han kan blive myrdet, bare er "ønsketænkning".

Sir Tony Radakin, blev spurgt, om præsident Putin kunne blive "væltet" eller stå over for "regimeskifte".

"Jeg tror, ​​at nogle af kommentarerne om, at han ikke har det godt, eller at der faktisk er nogen, der vil myrde ham eller tage ham ud, er ønsketænkning," fortalte han i et interview på BBC One's Sunday Morning-show.

"Som militære fagfolk ser vi et relativt stabilt regime i Rusland, præsident Putin har været i stand til at ophæve enhver opposition, vi ser et hierarki, der er investeret i præsident Putin, og så ingen i toppen har fået motivationen til at udfordre præsident Putin, og det er dyster," tilføjede han.

Om hvordan Storbritanniens væbnede styrker ville se ud, hvis forsvarsudgifterne steg til 3 % af BNP, sagde han: "Jeg tror, ​​de ville være endnu mere moderne, og de ville have endnu mere slagkraft, og de ville have endnu mere indflydelse rundt om i verden, og det er klart et valg for regeringen."

Efter at have reflekteret over et nyligt besøg i Kiev sagde han, at Ukraines hær "absolut" troede på, at de vil vinde krigen. Det skriver Daily Star.

"De planlægger at genoprette hele deres territorium i forhold til Ukraine, og de ser et Rusland, der kæmper, et Rusland, som vi vurderer, har mistet mere end 30 % af sin landkampseffektivitet," tilføjede han.

"Hvad det faktisk betyder, er 50.000 russiske soldater, der enten er døde eller blevet såret i denne konflikt, næsten 1.700 russiske kampvogne ødelagt, næsten 4.000 pansrede kampvogne, der tilhører Rusland, ødelagt," sagde han.

Anbefalet til dig