Eksperter: Det bør du aldrig komme i mikroovnen

30/04/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Her er et par fødevarer, du aldrig bør opvarme i mikroovnen.

Mest læste i dag

Det er en fast inventar i mange danske hjem, men på trods af hvor nemt det kan være bare at varme alt op i mikroovnen, så er der bestemte fødevarer, der ikke hører hjemme heri.

Under normal brug udgør mikrobølgerne ingen helbredsfare, da det er en forsvindende lille del, der gennemtrænger ovnens vægge, skriver Sundhedsstyrelsen.

Nogle fødevarer, såsom rå gulerødder og pølser, kan dog forårsage 'gnistdannelse' eller opstå gnister i ovnrummet, hvis de opvarmes i mikroovnen, lyder det fra USDA, U.S. Department of Agriculture

I pølser kan dette skyldes de forskellige tilsætningsstoffer, mens det for gulerødder kan skyldes mineraler i den jord, de er dyrket i.

Det skriver Tasting Table

Gnister i ovnrummet er i sig selv ikke farlige (medmindre der er noget brændbart i mikroovnen), men kan gøre skade på inventaret over tid, og det er derfor bedst at undgå.

Udover det, er det en god ide at tænke på, at råt og forarbejdet kød kan indeholde bakterier. Derfor er det vigtigt, hvis du ønsker at opvarme pølser i mikroovnen, at de får en grundig tilberedning og en passende temperatur.

Ifølge USDA, U.S. Department of Agriculture skal pølser mindst have 75 sekunder i mikroovnen - og gerne i et fad med lidt vand i.