Grøntsager findes typisk i køleskabene. Men ifølge videnskaben, er der faktisk nogle frugter og grøntsager der har det bedre i et mildt miljø.
Faktisk kan det, at holde agurker, tomater og løg væk fra køleskabet, bidrage til, at øge deres levetid. Det skriver Express.
Opbevar agurker i skabet
Ifølge College of Agricultural and Evironmental Sciences få kulde skader, hvis de opbevares ved under ti grader, i mere end tre dage.
Symptomerne på dette omfatter vandighed, spættethed og endnu hurtigere forfald.
I stedet, har agurker brug for et skyggefuldt, køligt miljø væk fra direkte sollys.
Baseret på denne teori, er det bedre, at opbevare agurker i skabet, snarere end i grøntsagsskuffen i køleskabet.
Ifølge eksperter, bør agurker ikke opbevares i nærheden af frugter som avocado, tomater eller meloner.
Dette skyldes, at frugter som disse afgiver ethylengas, når de modnes.
De forklarede:
“Agurkerne er mere tilbøjelige til, at gulne hurtigt på grund af eksponeringen af ethylengas.”
“Selvom det ikke er skadeligt, er ethylen en gas, der frigives fra frugt og grøntsager, som får produkterne til, at modnes hurtigere.”
Opbevar tomater ved stuetemperatur
Tomater er en anden frugt, som skal opbevares ved stuetemperatur, ifølge eksperter.
Eksperterne siger, at køling kan påvirke både smagen, teksturen og aromaen af tomaterne.
De forklarer, at disse røde frugter foretrækker, at blive opbevaret på et køligt, mørkt sted uden for sollyset.
Varme stråler, der kommer ind gennem dit vindue, vil kun fremskynde modningsprocessen.
Tomater, der opbevares i køleskabet, vil dog sandsynligvis holde en uge længere, end dem der opbevares i skabet.
Så hvis du er ligeglad med smag og tekstur, kan du da godt fortsætte med, at opbevare dem i køleskabet.
Opbevar løg i skabet
Ifølge National Onion Association, opbevares løg bedst i et køligt, tørt, mørkt og godt ventileret rum, såsom et spisekammer, en kælder eller en garage.
Dette skyldes, at de let absorberer fugt.
Hvis temperaturen eller fugtigheden er for høj, kan de begynde at spire eller rådne.
Løg kan holde sig i op til to måneder, hvis de opbevares mørkt og ved kølig stuetemperatur.