Eksperter fraråder yderst populært 'opsparingstrick': Så mange danskere er skyldige

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere tusinde danskere benytter sig af den alternative opsparing.

Mest læste i dag

Det er imod eksperternes anbefaling, men alligevel er en lang række danskere skyldige i at gøre det.

Hvert år er der flere tusinde danskere, der sætter deres forventede indtjening en anelse for højt, så de får en kontant udbetaling fra Skat engang i foråret.

Den populære metode til at lave en ‘opsparing’ benyttes af hver ottende dansker ifølge en ny undersøgelse, som Nordea står bag.

Det skriver B.T. ifølge Børsen.

Dette overraskende resultat indikerer, at mange danskere værdsætter det øjeblikkelige afkast af at betale for meget i skat og senere modtage en tilbagebetaling fra Skat.

“Det er interessant, at så mange sagde, at det er deres foretrukne opsparingsform, det med at betale for meget i skat og få penge tilbage. Det overrasker mig alligevel, at metoden er på samme niveau som en månedsopsparing, hvor pengene investeres, og meget mere populært end for eksempel bankernes investeringsrobotter”, lyder det fra Ida Marie Moesby, der er forbrugerøkonom i Nordea.

Ida Marie Moesby erkender, at frygten for at skulle betale et stort skattesmæk kan skræmme folk væk fra den traditionelle fremgangsmåde, men påpeger samtidig, at Skat allerede indregner en buffer i beregningen af skatten.

Det betyder, at de fleste borgere per automatik kan forvente at modtage en lille tilbagebetaling.

Anbefalet til dig