Eksperter: Her bør du aldrig opbevare dine æg

17/5/22 09:42

Thea M. Andersen

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Fremover skal du måske ændre måden, hvorpå du organiserer dit køleskab.

Krigen i Ukraine har allerede nu haft store konsekvenser for både det ukrainske folk og resten af verden, særligt Europa.

Siden 1984 er det første gang, vi i Danmark har set en så høj inflation. Priserne er gået op. Ret hurtigt.

Og det er med æg som med alle andre fødevarer, at de er steget til et niveau, som er historisk.

Da fødevarepriserne er steget, har der aldrig været et vigtigere tidspunkt at spare penge ved at reducere madspild.

Derfor kan det nu betale sig at organisere sit køleskab på en måde, hvor du kan holde dine fødevarer, herunder æg, friske.

Det skriver Express.

Der er stor forskel på, hvor folk opbevare deres æg. Men ifølge en række eksperter er der en korrekt måde.

"Opbevar æg i bakken, så du kan holde øje med 'sidste anvendelsesdato', medmindre æggene er datostemplet individuelt," fortalte eksperterne. 

Ifølge Express skal du altså ikke opbevare dine æg i køleskabsdøren, men lad dem forblive i bakken. På den måde holder du dem friske i længere tid.

Råd til andre madvarer

Herudover havde de flere råd til, hvordan du kan opbevare andre madvarer:

“Opbevar ikke åbne dåser i køleskabet."

"Sæt aldrig varm mad i køleskabet. Du får køleskabet til at arbejde hårdere, end det behøver."

Samtidigt anbefaler de, at temperaturen på køleskabet ikke bør være mere end +5ºC i den koldeste del.