Eksperter kommer med vigtigt råd: Husk dette inden tilberedningen af julemiddagen!

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er vigtigt at have de helt gode råd med i julekøkkenet.

Lige nu læser andre også

Det er ikke nogen hemmelighed, at der i morgen er ekstra gang i gryderne i de danske hjem når der skal laves brunede kartofler, sovs og and.

Men inden du svinger gryderne og tænder ovnen, er det vigtigt at huske at have et par gode råd gemt i forklædet.

For selv om duften af ovennævnte madvarer kan være noget så skøn, så følger med duften flere forurenende partikler, som giver et dårligt indeklima.

Derfor er det uhyre vigtigt, at du husker at lufte ud og bruge emhætten korrekt.

Det opfordrer Teknologisk Institut til i en pressemeddelelse, ifølge B.T.

"Partikelforureningen fra madlavningens negative påvirkning af indeklimaet bliver gang på gang understøttet af undersøgelser på flere af verdens institutter og universiteter," siger konsulent Andreas Egholm Nielsen, Teknologisk Institut, fortsætter:

"Særligt i denne tid, hvor mange mennesker er samlet indendørs, det er koldt udenfor, og der arbejdes flittigt i køkkenet er det derfor vigtigt at være opmærksom på at bruge emhætten korrekt og få luftet nok ud."

I forbindelse med opfordringen kommer instituttet med følgende råd til partikelfri madlavning:

  • Tænd emhætten 10 minutter før madlavningen begynder

  • Hvis du kan lugte maden, skal du skrue op for emhætten

  • Lad emhætten køre i mindst 30 minutter efter madlavningen er færdig

  • Tænd også emhætten, når du kun bruger ovnen til for eksempel flæskesteg eller and

  • Åben et vindue for at udligne udsugningen fra emhætten.

Selvom der juleaften er mere fut i køkkenet end normalt, understreger konsulenten, at de gode råd også bør blive implementeret i hverdagen. 

Anbefalet til dig