Eksperter med opfordring til danskerne: Find mundbindene frem

Af: Ida Hansson

|

03/01/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Smitten stiger i Danmark, og eksperter opfordrer nu danskerne til, at finde mundbindene frem igen.

Mest læste i dag

Restriktionerne er i skrivende stund ikke på tale. 

Men smitten med både corona, influenza og RS-virus er stigende i Danmark, hvor det særligt er blandt ældre, at smitten er størst. Og det har nu fået en række eksperter til at opfordrer borgerne til, at finde mundbindene frem fra gemmerne. 

Det skriver TV2

En af dem er Hans Jørgen Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi på Syddansk Universitet, der påpeger, at man i kølvandet på den stigende smitte bør have et mundbind med i tasken, som man kan finde frem i særlige situationer. 

Samme toner lød det den 30. december, kort inden 2022 lakkede mod enden, fra Jens Lundgren, professor i infektionsmedicin fra Rigshospitalet og Københavns Universitet, i Politiken

Her opfordrede han til at bruge mundbind såfremt du skulle være tæt på nogle, der risikerer et alvorligt sygdomsforløb, som eksempelvis ældre. 

Men restriktioner er ikke på vej, hvis du spørger direktør i Statens Serum Institut, Henrik Ullum, der i stedet ser det som en god anledning til at takke ja til en invitation til at blive vaccineret. 

Danmark er dog langt fra det eneste sted, hvor smitten stiger. 

Det er nok ingens næse gået forbi, at smitten løber løbsk i Kina efter af landet har skrinlagt sine årelange hårde restriktioner, som følge af massive protester fra borgerne i landet. 

I den forbindelse begyndte flere lande, at forlange testkrav for rejsende fra Kina. 

Det gælder lande som Frankrig, Italien og Spanien, men Danmark har ikke fulgt trop.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig