Eksperter: Nye symptomer på coronavirus

22/03/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
En række eksperter har lavet en officiel udmelding, da de mener, at der er andre symptomer på coronavirus, som ikke tidligere er blevet nævnt.

Mest læste i dag

Det er ikke let at vide, om man går rundt med coronavirus. Det er nemlig kun folk, der udviser alvorlige symptomer, der får lov til at blive testet, og det er langt fra alle, der gør det.

Rigtig mange der har coronavirus viser nemlig ikke kraftige symptomer, og nogle har endda slet ikke feber. Det betyder dog ikke, at de er gået fri, og det er særligt de personer man skal have fundet frem til, så de ikke går rundt og smitter andre mennesker.

Nu melder et par eksperter sig på banen, og de meddeler, at hvis man ikke har feber, så kan det i stedet være manglende smagssans og lugtesans, som man skal kigge efter.

Det er den britiske forening for øre- næse- halslæger, der har meldt sig på banen, og i et officielt statement lyder det:

“Beviser fra andre lande indikerer, at indgangspunktet for coronavirus ofte er i områderne øjne, næse og hals,” lyder det i udmeldingen der fortsætter:

“Vi har også identificeret et nyt symptom. Tab af lugtesans og smag, der kan betyde, at mennesker uden andre symptomer men med bare tabet af disse sanser, bør isolere sig selv for at reducere spredningen af virussen,” skriver de ifølge det britiske medie Sky News.

Ifølge professor Nirmal Kumarm, så er det primært de yngre personer, der skal holde øje med disse symptomer, da det ofte vil være dem, der går fri fra feber og hoste, selvom de er smittet.

Opfordringen lyder derfor på, at hvis du ikke har feber eller hoste, men til gengæld mister sin lugtesans og din smagssans, så bør du isolerer dig indtil symptomerne er væk.

 

Anbefalet til dig