Eksperter: Sådan slipper du nemt af med snegle i din urtehave

21/6/22 13:32

Naja Radik

Foto: Shutterstock
Snegle er et almindeligt skadedyr i haven og urtehaven, men de behøver faktisk ikke, at være en hyppig gæst hverken det ene eller det andet sted. En ekspert har delt et nemt tip til, at slippe af med de slimede bæster.

Snegle er et af de mest almindelige skadedyr i haven og de fleste haveejere, vil gøre næsten alt, for at forhindre dem i, at spise deres afgrøder. 

Den irske kok og ihærdige haveentusiast Clodagh McKenna, var i køkkenet i et tv-program for nyligt. Det skriver Express.

En ingrediens i hendes mad, blev hentet fra hendes egen have og hun fortalte seerne, hvordan hun afskrækker snegle fra, at nærme sig hendes gigantiske blade af spinat. 

Værterne på programmet spurgte, hvordan hun kunne dyrke så fint spinat, uden at sneglene nærmede sig det. 

Til det svarede hun: 

“Jeg bruger kaffe, altså min overskydende kaffe. Det virker bare. Snegle hader våd jord, så hvis du kan lave en cirkel omkring dine planter med kaffen, så nærmer de sig ikke.”

“Og ellers skarpe genstande som eksempelvis æggeskaller, det hader de også.” 

Snegle er aktive det meste af året, men de er særligt et problem, i foråret og sommeren, når der er masser af planter, som de kan gå efter og spise.

De er også mest aktive efter mørkets frembrud, når det bliver mere fugtigt. 

Under varmt vejr, foretrækker sneglene, at begrave sig i jord eller gemme sig et køligt og mørkt sted, for at undgå dehydrering.

Med hensyn til om det virker, at hælde kaffe i en cirkel omkring planterne, så skulle det ifølge gartnere virke.

Snegle kryber overalt og deres kroppe er bløde og følsomme, derfor kan de ikke lide, at bevæge sig over noget, der irriterer deres kroppe. 

Nogle gartnere bruger, i stedet for kaffe, træaske, sand eller bark. 

Der findes også planter som sneglene ikke kan lide.

Det er blandt andet purløg, stærkt lugtende mynte, fingerbøl og pelargonier.