Mennesket har et sæt biologiske forsvarsmekanismer, som modarbejder ethvert forsøg på vægttab. Derfor kræver det en vedvarende livstilsændring at tabe sig og holde vægten nede.
Det er svært at tabe sig. Og måske endnu sværere at holde vægten nede, hvis det først er lykkedes at smide de ekstra kilo.
Men hvorfor er det egentlig så svært at tabe sig? Er det ikke bare et spørgsmål om at forbrænde mere energi, end man indtager?
Næh, det er det såmænd ikke. Det er nemlig et væld af processor, som først skal være i harmoni med hinanden, inden man ser nogen form for vægttab.
Status quo er derfor, at det kan være svært at smide de ekstra kilo, og faktisk endnu sværere at holde motivationen ved lige.
Det hele starter dog med at lægge de rigtige fødevarer i køleskabet, forklarer en række eksperter fra Food Label Maker, som i samme ombæring har udpeget proteinrige fødevarer som nøglen til ikke bare at holde sulten væk, men også til at bevare muskelmasse.
Protein hører til blandt de allervigtigste byggesten i forbindelse med vægttab, da det skaber en stor mæthedsfølelse og dermed nedsætter trangen til at spise.
Ifølge et nyt studie, som er blevet udgivet af Obesity Science and Practice ifølge Mirror, så bør man faktisk holde sig til særligt én "snack". Nemlig græsk yoghurt.
Græsk yoghurt indeholder nemlig 10 gram protein pr. 100 gram. Den indeholder også probiotika, som forbedrer tarmsundheden og fordøjelsen.
Med andre ord er der tale om en kombination af essentielle byggesten, som hver især hjælper dig med at holde fast i dit vægttab.
Græsk yoghurt har derfor længe været en favorit blandt fitness- og sundhedsentusiaster, og den får knyttet nogle ord med på vejen af TikTok-brugeren Thomas Foster.
Han kalder det sågar for en "superfood, som alle burde spise".
"Det, der er så fantastisk ved græsk yoghurt, er, at den er superrig på protein. Bare en portion på 200 g græsk yoghurt giver 20 gram protein. Og så er græsk yoghurt rig på vigtige vitaminer og mineraler, herunder B12, selen og zink, som alle spiller en vigtig rolle for dit helbred."
For mange kan den syrlige smag dog virke afskrækkende. Men også her har Thomas Foster et trick.
"For dem af jer, der stadig ikke er overbevist på grund af smagen af græsk yoghurt, er der nogle ting, I kan gøre for at få den til at smage bedre. Tilsæt eventuelt nogle jordbær."
"En anden ting, jeg kan lide at tilføje for at forbedre smagen, er honning. Ikke alene er honning superlækkert, men det er også en fantastisk antioxidant. Så hvis du er på udkig efter en velsmagende, proteinrig og sund snack, så prøv græsk yoghurt."