Eksperternes tip: 6 enkle genveje til at sove bedre i varmen

21/06/2022

Naja Radik

Foto: Shutterstock
At falde i søvn på det rette tidspunkt, kan være svært nok i sig selv. Men når man så tilføjer sommervarmen, er det meget sandsynligt, at du vil ende med at vende og dreje dig hele natten. Eksperter kommer nu med et par råd, så du slipper for det og får din skønhedssøvn igen.

Mest læste i dag

Det kan godt være, at vi ikke har helt så sommerligt vejr i Danmark endnu, som vi kunne drømme om. M

en varmen er så småt begyndt at komme og det er for mange lig med sorte rander under øjnene, fordi det er sværere at sove. 

At vende og dreje sig, giver en forstyrret nats søvn og mange vil opleve, at blive gnaven. 

Eksperter siger ifølge The Sun, at den optimale temperatur for et behageligt hjem, er 21 grader. 

De siger også, at det er vigtigt, at kunne køle sit soveværelse ned, for at få en god nats søvn, når temperaturerne udenfor stiger.

Selvom vi måske ikke har vores hjem udstyret med aircondition, er der mange andre enkle måder, hvorpå du kan holde dit soveværelse køligt i de varmere måneder. 

Eksperter har afsløret deres bedste tips og tricks til at hjælpe dig med, at falde i søvn.

1: Varmtvands flaske

Selvom det kan virke skørt, kan din varmtvands flaske faktisk hjælpe med, at køle dit værelse ned, før du rammer sengen. 

Hvis du fylder din varmtvands flaske op og putter den i fryseren et par timer før sengetid, er det faktisk en ret god ispose. 

Når du så er klar til at gå i seng, skal du placere varmtvands flasken mellem lagen og dyne og lade lagnerne køle af.

2: Find den rigtige madras

Mens varmen ikke ændrer den fjeder der graver ind i vores ryg, siger eksperter, at en madras faktisk kan hjælpe med, at regulere sengens temperatur. 

Jonathan Warren der er sengespecialist sagde, at en madras med et højt indhold af naturligt fyld som uld, bomuld eller bambus, kan være et godt valg for folk, der kæmper med at sove på grund af varmen.

Dette siger han skyldes, at de er køligere og naturligt allergivenlige. 

3: Skift dit sengetøj

Mens det er særligt vigtigt, at skifte sengetøj hvis du døjer med allergi, kan det også være gavnligt for dem, der kæmper med varmen, at bruge forskellige sæt om sommeren.

En ekspert sagde, at rent bomulds sengetøj er åndbart og hjælper med, at regulere din temperatur når du sover, hvilket også hjælper med, at forhindre den klamme fugtigheds følelse, som de fleste af os kender om sommeren. 

Hun sagde: 

“Ikke kun det, men tekstiler med et højt tråd antal er mere glat mod huden, så udover, at være mere behageligt, vil du være mindre tilbøjelig til, at føle dig klistret eller fanget af grovere tekstiler, der klæber sig til kroppen.

Ydermere tilføjer hun, at man bør have både en sommer- og vinterdyne.

4: Begræns lyset

Du tror måske, at dine persienner og gardiner kun er der for, at forhindre lyset i, at komme ind, men faktisk kan de også hjælpe, når det kommer til temperaturregulering. 

En ekspert sagde, at du bør overveje, hvilken vej dine vinduer vender. 

Han forklarede: 

“Et sydvendt rum, vil drage fordel af tykkere, termiske materialer, for at hjælpe med, at holde det køligt.”

Hvis du vil blokere sollyset helt, skal du vælge mørklægningsgardiner. 

Han forklarer: 

“Det tykke stof, hjælper ikke blot med at regulere husets temperatur, men sikrer også, at du får en bedre nats søvn i de lysere måneder og lysere morgener.” 

5: Fix dine vinduer

Det kan føles som om, du smelter i varmen, men at åbne vinduet er måske ikke det bedste, siger en ekspert.

Han sagde, at ligesom persienner afhænger valget om, at have vinduet åbent af, hvilken vej dit vindue vender.

“Hvis dine vinduer er sydvendte, er det bedst at rulle gardinerne for eller sætte vinduet i hasp, for at få lidt luft ind.”

“Mens hvis dine vinduer er nordvendte, anbefales det, at holde dem lukkede, for at undgå, at der kommer varm luft ind”, sagde han. 

6: Sluk

En søvnekspert sagde, at slukning af elektriske apparater, samt at lægge din telefon fra dig, kan hjælpe dig med at døse hen i varmen. 

Hun sagde: 

“Ikke alene er for meget teknologi før sengetid dårligt for dine øjne, men det kan også påvirke temperaturen i et rum.”

“Stikkontakter udleder overraskende meget varme og kan være skadelige for dit søvnmønster, især i de varme måneder.” 

“Sluk for stikkontakterne, der ikke er nødvendige hele natten, for at hjælpe med at bringe temperaturen ned. Det sparer dig også penge på dine elregninger!”

Anbefalet til dig