Elbilsproducent er gået konkurs: Havde samme filosofi som Fisker

Af: Lucas Andreas

|

09/08/2024

Nyheder
HiPhi X. Foto: Wikimedia Commons
HiPhi X. Foto: Wikimedia Commons
Producenten har ligesom Fisker måttet sande, at økonomien ikke kunne hænge sammen.

Lige nu læser andre også

Det er ikke gået nogens næse forbi, at Fisker Inc., som stod bag den populære SUV, Fisker Ocean, indgav en konkursbegæring for noget tid tilbage.

Firmaet havde i længere tid kæmpet med økonomiske problemer, og de mislykkede forhandlinger med en større bilproducent om en mulig investering resulterede derfor i en uundgåelig konkurs.

Som om et farvel til Fisker Inc. ikke var nok, så skriver Elbil24 at endnu et stort bilselskab er gået konkurs.

Der er her tale om HiPhi, der et af de nyere og mere spændende mærker på elbilmarkedet.

Selskabet blev kendt for sin innovative tilgang til bilproduktion ved at kombinere dele fra forskellige tredjepartsleverandører, men de oplever nu økonomiske problemer, der har ført til en konkursbegæring.

Ligesom andre opstartsvirksomheder som Fisker, har HiPhi, under moderselskabet Human Horizons, satset på at skille sig ud med unikke designs og høje ambitioner om at levere banebrydende køretøjer.

Men som mange andre bilproducenter har de også erfaret, at bilproduktion er en kostbar affære, og omkostningerne er nu blevet så høje, at de ikke længere kan betale deres regninger.

Til trods for økonomiske vanskeligheder fortsatte Human Horizons frem til for nylig med at give optimistiske meldinger om virksomhedens fremtid.

Den nordiske repræsentant for mærket fortalte for bare få dage siden om en omstruktureringsproces, og nævnte, at produktionen muligvis kunne genoptages inden for 6 til 12 måneder.

Det var håbet, at en opdatering kunne komme inden jul, men det står nu klart, at virksomheden ikke har kunnet rejse den nødvendige kapital for at fortsætte driften.

Human Horizons har i løbet af det sidste halve år arbejdet på at tiltrække nye investorer, både fra Kina og Saudi-Arabien, og der var på et tidspunkt endda interesse fra en potentiel investor, der ville skyde 1 milliard amerikanske dollars i virksomheden.

Men usikkerhed omkring investorens evne til at opfylde sine forpligtelser har efterladt selskabet uden de nødvendige midler til at komme videre.

Anbefalet til dig