Elcyklen bliver mere og mere populær

05/12/2018

Kasper

Er du træt af at sidde i kø på vej ind til byen om morgenen for at komme på arbejde? Eller er du træt af alle de udgifter, der hober sig op, når man har bil? Så er du langt fra alene.

Mest læste i dag

De nye elcykler bliver i højere og højere grad brugt flittigt som et sundt, mere bæredygtigt og ikke mindst billigere alternativ til bilen.

Billister springer på cyklen i stedet for at tage bilen

I overvejende grad er det især de arbejdende, der før tog bilen om morgenen for at komme en distance mellem 10 og 20 km, der nu har valgt at udskifte deres køretøj. I forhold til bilen så er elcyklen nemlig meget billigere, både i kroner og ører, men så sandelig også i CO2-udslippet.

Elcyklen giver en god motion, hvis man skal langt, men alligevel ikke så meget, at man er helt udmattet, når man for eksemplet møder op på arbejdet om morgenen. Tværtimod er man frisk og glad – Man har nemlig ikke siddet i en bilkø i en halv time, men suset lige forbi på sin elcykel.

Find de bedste elcykel modeller her.

En hybrid mellem en cykel og en elbil

Elcyklen låner alle de gode fordele, der er ved at have en kombination af en cykel og en bil. Den giver nemlig en god motion ligesom cyklen, samtidig med at det også er dennes prisklasse, den ligger sig tættest op ad. Elcyklen er blot meget hurtigere og lettere at cykle på end en almindelig cykel.

Elbilen har fået en del mediedækning i det seneste årti, men den er alligevel ikke slået så godt igennem, som elcyklen er. Det skyldes formentlig prisen som en af de største faktorer, når det kommer til valg af køretøj for den almene dansker. Desuden er elcyklen trods alt også et mere bæredygtigt valg end den store bil – også selvom den kører på el.

Det bæredygtige valg

Elcyklen er et rigtig godt alternativ til bilen, når det kommer til bæredygtighed. Selvfølgelig vil den almindelige cykel her være bedst, men det er urealistisk for de fleste danskere at skulle tage cyklen på arbejde, hvis de har mere end 10 km. Her kommer elcyklen til gengæld ind i billedet, som en slags bæredygtig motorcykel, der netop kan klare de 10 til 20 km til arbejdet.

Danmark er trods alt kendt for at være et land med mange cykler, og det viser denne udvikling også. Danskerne vil gerne bruge bæredygtige alternativer til bilerne, hvis de er af høj nok kvalitet og ikke skal gå på kompromis med for eksempel en hel masse penge. Udvikling bifaldes selvfølgelig fra et bæredygtigt standpunkt, hvor man håber, at dette vil give anledning til flere bedre, billige og mere bæredygtige alternativer til bilen.

Især populær i storbyerne

Elcyklen er især populær i og omkring storbyerne. I landsbyerne holder elcyklen nemlig ikke op med de forholdsvis lange distancer, der er, mens der også ofte et dårligere cykelstinet. Men i forstadsbyerne til storbyerne bliver elcyklen hyppigere og hyppigere erhvervet til at komme til og fra byen.

I storbyen kan det ofte også godt svare sig tidsmæssigt at tage elcyklen fremfor bilen. Ikke nok med at man holder i kø med bilen om morgenen, så bruger man nemlig også meget tid på at finde en parkeringsplads. Det er aldrig et problem, hvis man blot har en elcykel.

Anbefalet til dig