Elever låst inde på dansk skole i panik: “Jeg skyder alle sammen”

Foto: Presse-fotos.dk
Politiet rykkede hurtigt ud, og indledte en stor politiaktion.

Mest læste i dag

Panik og utryghed prægede HF & VUC København Syd – Amager Strand, da en mand tirsdag eftermiddag udviste truende adfærd over for kursister og personale.

Situationen, der hurtigt eskalerede, fik kursisterne til at søge tilflugt i klasselokalerne, mens politiet blev kaldt til stedet.

Dagen derpå, trods forstærket sikkerhed, gentog historien sig med mandens uventede tilbagevenden.

Kursisterne på uddannelsescentret beskrev en scene lige ud af en gyserfilm, da en mand truede med at skyde dem, mens han aggressivt kastede med møbler. Denne adfærd fik straks alle til at løbe mod sikkerhed, låse dørene og vente på, at politiet skulle ankomme.

Presse-fotos.dk formidler øjenvidneberetninger fra to anonyme kursister, der beskriver mandens truende gestikulationer og råb.

"Han råber, at han vil skyde os alle sammen, og han er meget sur," deler de, tydeligt påvirkede af hændelsen.

Skolen reagerede på den alarmerende situation ved at arrangere besøg af en krisepsykolog for at støtte de berørte kursister. Ledelsen forsikrede, at tiltag ville blive implementeret for at forhindre yderligere episoder, herunder indsættelse af vagter og ID-kontroller.

Ikke desto mindre viste onsdagens hændelser, at truslerne ikke var overstået. Selv med politi og vagter til stede, formåede manden atter at indfinde sig på skolen og skabe panik. Dette resulterede i en gentagelse af foregående dags kaos, med kursister og personale, der atter måtte søge i skjul.

Denne fortsatte trussel har efterladt både kursister og deres forældre rystede og fyldt med spørgsmål om skolens sikkerhedsprocedurer. Specielt er der bekymring over funktionen af elektroniske adgangskort og, hvilken form for identifikation der nu skal anvendes.

Politiet har udtalt sig om situationen, bekræftende at de har håndteret en person i krise, og at der vil blive taget hånd om vedkommende. Derudover har ledelsen forsøgt at berolige kursister og forældre med, at manden sandsynligvis har været ramt af en psykose og nu er situationen under kontrol.

Foto: Presse-fotos.dk

Anbefalet til dig