Elon Musk anklaget for seksuelle krænkelser: Tilbød at købe en hest i udbytte for sex

20/5/22 05:42

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Elon Musk skaber igen overskrifter.

Tesla-grundlæggeren er for nylig blevet enig med Twitter om et køb og er af magasinet Forbes rangeret som verdens rigeste mand.

Han er nu tiltalt for at have blottet sig selv for en stewardesse, der arbejdede for hans firma Space X. Ifølge anklagerne tog han også have befamlet kvinden uden samtykke, og tilbudt at købe en hest i bytte for sex. Det oplyser Business Insider.

Anklagerne stammer fra en hændelse i 2016, hvor kvinden arbejdede som stewardesse på Elon Musks privatjet. I forbindelse med, at hun masserede ham under en tur til London, siges han at have vist sin penis og gjort seksuelle tilnærmelser.

Space X skal ifølge avisen have betalt kvinden, hvad der svarer til 1,8 millioner danske kroner som godtgørelse og i bytte for hendes tavshed.

Aftalen skulle efter sigende være underskrevet i november 2018, efter hun har anmeldt hændelsen til personaleafdelingen hos Space X og hyret en advokat.

Kvinden ville ikke give nogle kommentarer til Business Insider. Avisen henviser i stedet til en af ​​hendes venner, der efter anmodning fra advokaten skal have beskrevet anklagerne i et underskrevet dokument.

"Jeg følte absolut et ansvar for at komme ud med det her, især nu. Han er den rigeste mand i verden, siger vennen."

Elon Musk siger til Business Insider, at "der er meget mere i denne historie", og at den er "politisk motiveret":

"Hvis jeg havde en forkærlighed for seksuel chikane, er det usandsynligt, at det ville være første gang, det dukker op i løbet af hele min 30-årige karriere."