Elon Musk: Købet af Twitter er sat på pause

13/5/22 10:46

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu forstæller forretningsmanden, at købet af Twitter er sat på pause.

Elon Musk har udtalt, at han sætter sit køb af Twitter i bero, uger efter at han indvilligede i at købe virksomheden for 44 milliarder dollar.

"Twitter-aftalen er midlertidigt i venteposition og afventer detaljer, der understøtter beregningen af, at spam/falske konti faktisk repræsenterer mindre end 5% af brugerne," tweetede Musk i dag, fredag. Det skriver CNN.

Nyheden sendte Twitter-aktier ned med mere end 20 %. I sit tweet linkede Musk til en Reuters-rapport der sagde, at Twitter havde afsløret i en arkivering, at falske konti eller spamkonti repræsenterede færre end 5 % af Twitters indtægtsgivende daglige aktive brugere i løbet af første kvartal.

Musk har givet få detaljer om sine planer for det sociale medieselskab, selvom han ofte har talt om 'botkonti', der promoverede spamindhold.

Han siger også, at virksomheden har været for hurtig til at fjerne konti, der overtræder dets regler for indholdsmoderering.

Selvom Musk har arbejdet på at sikre finansieringen af ​​overtagelsen, har spekulationerne om, hvorvidt handlen ville gå igennem svirret, siden Twitters bestyrelse gik med til tilbuddet den 26. april.

Tirsdag trak Musk overskrifter ved at sige, at han ville tillade tidligere præsident Donald Trump at vende tilbage til Twitter, når overtagelsen var gennemført. Trumps konto blev permanent fjernet efter hans tilhængeres angreb på den amerikanske hovedstad den 6. januar 2021.