Elon Musk starter Twitter-afstemning: Vil overbevise befolkningen om 'forfalskninger'

08/08/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Elon Musk vil bevise, at under fem procent af platformens daglige brugere er bots og falske.

Mest læste i dag

Tesla-milliardæren Elon Musk har udfordret Twitters administrerende direktør til en debat om antallet af spamkonti på den sociale medieplatform.

Telsa-milliardæren startede også en Twitter-afstemning, som han fastgjorde til sin profil, og spurgte sine 102 millioner følgere, om de troede, at "mindre end 5 % af Twitter daglige brugere er falske/spam".

I det, der bedst kan beskrives som en meget moderne tidsduel, tweetede Musk Twitter CEO Parag Agrawal lørdag den 6. august : "Jeg udfordrer hermed @paraga til en offentlig debat om Twitter bot-procenten. Lad ham bevise over for offentligheden, at Twitter har <5 procent falske eller spam-brugere!"

Derefter satte han sin meningsmåling fast, som i skrivende stund ud af 733.768 stemmer stemte 34,8 % ja, mens 65,2 % stemte nej.

Dette sker midt i den juridiske kamp, ​​der involverer den sydafrikanske forretningsmand og den sociale mediegigant, efter Musks tilbagetrækning fra en aftale om at overtage Twitter til en værdi af 44 milliarder dollars.

Den sociale mediegigant sagsøger Musk for kaution for aftalen. I mellemtiden modarbejder Musk Twitter. Det skriver Daily Star.

SpaceX-grundlæggeren accepterede af Twitter for 52,20 USD per aktie i april, men reddede derefter aftalen den 8. juli, begrundet i at Twitter ikke gav nok information om antallet af spam og falske konti, hvilket gør antallet af aktive brugere uklar.

Ydermere hævde Musk, at dette blev gjort som en del af en "ordning for at vildlede investorer om selskabets udsigter", og hævdede, at Twitters seneste afskedigelser er i modstrid med Twitters ansvar for også at fortsætte med at drive selskabet normalt under opkøbet, rapporterer The Express.

Twitter hævder, at botkonti udgør mindre end 5 % af platformens 238 millioner brugere.

Sagen går for retten den 17. oktober i Delaware og vil afgøre, om Elon Musk skal gennemføre sin aftale for at købe Twitter.

Anbefalet til dig