Elon Musk trækker sig: Kæmpe dyk for Twitter

12/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Twitter-aktien faldt mandag, efter at Elon Musk meddelte, at han trak sig ud af en aftale på 44 milliarder dollars.

Mest læste i dag

Elon Musk trak sig tilbage efter at have hævdet, at Twitter ikke havde givet nok information om antallet af spam og falske konti på siden.

Twitter planlægger at tage retslige skridt for at få handlen til at gå igennem, og har ansat et top amerikansk advokatfirma.

Musk tweetede og sagde, at Twitter ville være nødt til at "afsløre botoplysninger" i retten.

Multimilliardæren tweetede derefter et billede, der viser den amerikanske skuespiller og kampkunstner Chuck Norris ved et skakbræt, med et opfølgende indlæg, hvor der står "Skakmat".

Twitters aktiekurs lå på omkring $32,64, da handelen lukkede mandag, og faldt yderligere under overtagelsesprisen på $54,20 pr. aktie, som blev aftalt af Elon Musk og Twitters bestyrelse i april. Det skriver BBC.

Det er første gang, investorer har været i stand til at reagere på Elon Musks meddelelse i fredags om, at han ønskede at trække sig ud af handlen.

Elon Musk selv - som også er chef for elbilfirmaet Tesla - annoncerede planer om at købe Twitter i april, men aftalen blev sat i bero en måned senere på grund af en strid om antallet af falske konti på platformen.

Den oprindelige fusionsaftale inkluderer et opbrudsgebyr på 1 milliard dollars, men i stedet for at presse på for, at Elon Musk skal betale beløbet, vil Twitter have forretningsmanden til at konkurrere på aftalen.

"Twitters bestyrelse er forpligtet til at afslutte transaktionen på den pris og de vilkår, der er aftalt med hr. Musk," skrev formanden, Bret Taylor, i et tweet.

Twitter har ansat New Yorks Wachtell Lipton Rosen & Katz, som er et af verdens førende virksomhedsadvokatfirmaer.

Ud over at lede Tesla er Elon Musk grundlæggeren af ​​raketfirmaet SpaceX. Han havde lovet at løsne Twitters regler for indholdsmoderering, når virksomheden var under hans ejerskab.

Han har nemlig længe kritiseret Twitters forbud mod nogle konti, som den tidligere amerikanske præsident Donald Trumps.

Elon Musk har også opfordret til mere gennemsigtighed over, hvordan platformen præsenterer tweets til brugere, et system, der i øjeblikket tillader nogle at blive promoveret og givet et bredere publikum.

Anbefalet til dig