Elon Musk under anklage: Har "dræbt 1.500 dyr"

06/12/22 17:51

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Elon Musks neuroteknologiske virksomhed, Neuralink, bliver efterforsket, efter at 1.500 dyr er blevet dræbt til forskning.

Firmaet, der blev grundlagt af Musk og Max Hodak og angiveligt skal udvikle implantable hjerne-computer-interfaces, har angiveligt overtrådt dyrevelfærdsreglerne.

Under Neuralinks nylige Show and Tell Fall 2022-konvention viste teknologivirksomheden en abe, der var udstyret med hjernechippen, og som tilsyneladende var i stand til at "bestille" snacks telepatisk og flytte en markør rundt med et virtuelt tastatur.

Men ifølge Musk "nyder dyrene" at deltage i demonstrationerne, fordi de bliver kompenseret med "banan-smoothies".

"De får banan-smoothies, så det er en slags sjov for dem. Jeg tror, at det, jeg prøver at sige, er, at vi her bekymrer os om dyrevelfærd."

Men under overfladen af dette er anklager om, at dyr unødigt udsættes for lidelse og død som følge af forsøgene, kommet frem.

Ifølge Reuters hævder interne medarbejdere hos Neuralink, at dyreforsøgsfasen for produkterne er blevet fremskyndet, og at virksomheden har dræbt omkring 1.500 dyr som følge heraf.

Siden 2018, hvor forsøgene begyndte, er mere end 280 får, svin og aber blevet udsat for den forfærdelige behandling som led i forskningen.

Virksomheden håber at kunne udvikle et hjerneimplantat, som kan hjælpe lammede med at gå igen og behandle andre neurologiske begrænsninger.

Men nu er der blevet indledt en føderal undersøgelse som følge af anklagerne.

En af kilderne hævdede, at undersøgelsen fokuserer på overtrædelser af dyrevelfærdsloven, som overvåger, hvordan forskere kan behandle og afprøve visse dyr i USA.