Elon Musk vil købe Coca-Cola: Vil have 'kokainen tilbage'

28/04/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Han har lige købt Twitter for et svimlende beløb, men mere vil have mere. Nu vil Elon Musk have fingrene i Coca-Cola.

Mest læste i dag

Selvom Elon Musks af det sociale netværk Twitter  - på beskedne 35 milliarder pund ser ud til at gå igennem - så er det muligvis ikke det eneste megaselskab, som han har tilføjet sin online indkøbskurv.

Space X-grundlæggeren har sagt - måske med en snært af ironi - at han overvejer at købe Coca-Cola, og restaurere den verdensberømte læskedriks originale opskrift.

I 1885, da Coca-Cola oprindeligt blev udtænkt, var kokain en ret almindelig ingrediens i håndkøbsmedicin.

Den amerikanske farmaceut John Pemberton sammenbragte kokain – i form af et ekstrakt fra kokablade – og koffein (lavet af kolanødder) for at skabe sin verdensslående drik.

Coca-Cola blev oprindeligt markedsført som en "hjernetonic og intellektuel drik", der kurerede hovedpine, mavebesvær og træthed. Først solgte Pemberton det i glas direkte fra sit apotek for fem øre pr. glas. 

Men med tiden blev mængden af ​​kokain i Coca-Cola-opskriften støt reduceret fra den hemmelige opskrift - og endelig fjernet helt i 1929.

Men hvis vi skal tro Elon Musk, kommer det tilbage. "Dernæst køber jeg Coca-Cola for at putte kokainen tilbage," skrev han på twitter i går, onsdag. 

Det ville dog være en stor mundfuld, selv for den rigeste mand i verden. Coca-Cola-selskabet er konservativt værdsat til hele 284 milliarder dollars. Elon Musks nuværende nettoformue menes at være i området 253 mia. dollars. Det skriver TheSun. 

Et Coca-Cola-opkøb ville sandsynligvis være den største enkeltstående forretningsaftale i historien.

Alligevel ville det være en fejl at udelukke Tesla-iværksætteren fuldstændigt. Han jokede jo først med at købe Twitter for fem år siden, og nu ser det ud til, at handlen er gået igennem.

 

Anbefalet til dig