Elpriserne bliver meget lave i dag: Men disse to timer bør du slukke for dine elapparater

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Strømmen bliver billig over hele landet i dag.

Lige nu læser andre også

I dag kan danskerne se frem til lave elpriser.

I Vestdanmark kan man se frem til priser per kWh, der ikke overstiger 0,51 kroner, men faktisk kan det blive endnu billigere end det.

De danskere, der bor øst for Storebælt, vil - med undtagelse af to timer - opleve priser på under 0,25 kroner per kWh. Der er dog to timer, hvor de med fordel kan slukke deres elapparater, da prisen i en kort periode stiger til det dobbelte.

Årsagen til, at det bliver så billigt i dag er, at en stærk, vestlig vind, sætter vindmøllerne i høj gear. Priserne i Østdanmark er de laveste siden 25. december.

Det er vigtigt at bemærke, at alle priser nævnt i denne artikel er inklusive moms, men eksklusive afgifter og nettariffer. Det er også værd at nævne, at siden 1. januar er der indført nye nettariffer, der ofte resulterer i højere afgifter mellem 17.00 og 21.00.

Tjek priserne på din egen adresse

Priserne på el varierer fra time til time, og derfor kan der være masser af penge at spare ved at tilrettelægge opladning af bil, brug af tørretumbler etc.

Herunder kan du få et indblik i, præcis hvad du betaler per kW-time, og du kan følge udviklingen på din egen adresse ved blot at indtaste den i feltet, du finder øverst i nedenstående boks.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Anbefalet til dig