Elpriserne stikker helt af: Så meget betaler du

18/08/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Elpriserne er skræmmende høje.

Mest læste i dag

Ruslands invasion af Ukraine har været en hård omgang for den globale verdensøkonomi. Alt fra olie til hvede er steget eksplosivt i pris, hvilket ikke overraskende presser virksomhederne og i sidste ende forbrugerne.

Også elpriserne har været høje i lang tid nu, og er det sådan set stadig. Gennemsnitsprisen var igår aftes således 4,1 kroner for én kWh, mens prisen samme dag sidste år lå på 0,485 kroner. Det skriver Ekstra Bladet.

Det er en voldsom forskel, som nærmer sig en tidobling, der uden tvivl kan mærkes på pengepungen. Forskellige apparater bruger også forskellige mængder strøm.

Ud fra de nuværende strømpriser, så vil et køleskab på 250 liter med energimærke A++ bruge 410 kroner ekstra om året. Det virker måske ikke af så meget, men det er udelukkende køleskabet.

For en opvaskemaskine i energiklasse A++, der benytter omkring 250 kWh om året, vil prisen være 1025 kroner.

En tørretumbler med en kapacitet på 7 kilo og A++ energimærke, der benyttes 3 gange i ugen, og bruger omkring 200 kWh årligt, vil koste 820 kroner.

Et gennemsnitligt TV bruger cirka 150 kWh årligt, hvorfor den årlige ekstra pris vil være 615 kroner.

En el-ovn er i gennemsnit på 65 liter og bruger omkring 180 kWh om året.  Det vil med de nuværende priser betyde en ekstra pris på 738 kroner.

Det er 3608 kroner om året for alle de nævnte ting - eller 300 kroner i måneden.

Anbefalet til dig