EM i fodbold er lige om hjørnet: Nu introduceres ny regel

Nyheder
Foto: Alizada Studios / Shutterstock.com
Foto: Alizada Studios / Shutterstock.com
Når EM bliver skudt i gang, skal spillerne være særligt opmærksomme på den nye regel.

Mest læste i dag

EM 2024 er lige om hjørnet.

Den 14. juni bliver der taget hul på slutrunden, men denne gang bliver én ting markant anderledes. Sagen er nemlig den, at en ny og meget særlig regel kommer til at gælde under slutrunden.

Den anerkendte UEFA-dommer, Roberto Rosetti, fortæller, at det nu kan udløse en advarsel, hvis en spiller - som vel og mærke ikke er anføreren - vil ytre sin holdning til dommeren omkring en hændelse på banen.

"Vi beder kaptajnerne om at sikre, at deres holdkammerater ikke omringer dommeren, så direkte samtaler kan finde sted. Så kan beslutninger blive viderebragt på en rettidig og respektfuld måde", siger han ifølge Ekstra Bladet.

Der er dog en lille krølle til denne nye regel.

Såfremt landsholdets målmand er anfører, skal holdet udpege en anden spiller til at tale med dommeren.

Det bliver aktuelt for det danske landshold, hvis Simon Kjær af den ene eller anden grund ikke spiller. Så er det nemlig Kasper Schmeichel, der som udgangspunkt bærer anførerbindet.

"Det er vigtigt, at det kun er anføreren fra det hold, der ønsker at diskutere en beslutning, der kan henvende sig til dommeren. Det er anførerens ansvar at sikre, at hans holdkammerater respekterer dommeren, holder afstand og ikke omringer ham", siger dommeren.

Visionen er, at turneringsledere skal give 'flere detaljer til spillere og trænere for at hjælpe dem med at forstå, hvad der førte til beslutninger' og 'skabe et klima af tillid, da de modtager en masse information' (via blandt andet VAR red.).

Anbefalet til dig