En begivenhedsrig dag i Kongehuset nærmer sig

21/7/20 07:30

Sarah Steenfeldt

Her ses hele familien i forbindelse med Prins Joachims 50 års fødselsdag den 7. juni 2019. Prins Joachim og prinsesse Marie, med (fra højre) Felix, Henrik, Athena og Nikolai. Fotograf Steen Brogaard
I morgen er en begivenhedsrig dag i Kongehuset, prins Felix kan nemlig fejre sin 18 års fødselsdag.

Det er stort at fejre sin 18 års fødselsdag, det betyder nemlig at man også bliver myndig og blandt andet må tage kørekort. Det er noget prins Felix allerede kan vinge af, når han i morgen den 22. juli fylder 18 år, det skriver Se og Hør. 

Den unge prins har nemlig allerede taget sit kørekort. I dag må man tage kørekort når man er 17 år - hvis man vel og mærke har en voksen ledsager med i bilen, som er over 30 år. 

Prins Felix har derfor med hjælp fra sin mor grevinde Alexandra, som har siddet på passagersædet. 

Det var meningen at der i skulle have været holdt en stor fødselsdagsfest for prins Felix, men på grund af corona-pandemien, er det ligesom mange andre ting i denne tid, blevet udskudt. Dagen skal dog alligevel fejres med de allernærmeste.

Vil følge i sin storebrors fodspor

Han har gået på privatskolen Krebs’ Skole på Østerbro i København og begyndte for to år siden på Gammel Hellerup Gymnasium nord for København, hvor han vil blive student til næste sommer.

Prins Felix har allerede planlagt sin fremtid efter gymnasiet - han vil nemlig gerne følge sin i storebror prins Nikolais fodspor og begynde på uddannelsen til reserveofficer ved Hærens Sergentskole i Varde.

“Jeg kunne godt tænke mig det samme som min bror. Først i gymnasiet og så i forsvaret bagefter” fortalte prins Felix til Se og Hør.

Prins Felix har to yngre søskende. Han er storebror til prins Henrik på 11 år og 8-årige prinsesse Athena, som prins Joachim har med sin hustru, prinsesse Marie.

Prins Felix blev døbt Felix Henrik Valdemar Christian - samt titlerne prins til Danmark og greve af Monpezat, da han blev døbt den 4. oktober i 2002, i Møgeltønder kirke.

Han er dronning Margrethes andet barnebarn og den ottende i arvefølgen til den danske trone.