En dag, Rasmus Staghøj vil huske resten af livet: "Jeg må indrømme, at tårerne trillede"

Af: Lucas Andreas

|

10/05/2024

Henrik R Petersen/Petersen,henrikr./Ritzau Scanpix
Henrik R Petersen/Petersen,henrikr./Ritzau Scanpix
Det blev et følelsesladet øjeblik for værten.

Mest læste i dag

Den 9. maj 2024 er en dag, der for altid stå indgraveret i hukommelsen hos de, der er fans af fodboldholdet Silkeborg IF.

Fodboldholdet triumferede nemlig i den danske pokalturnering, da de nedlagde rivalerne fra AGF med 1-0.

Den tidligere TV 2-vært Rasmus Staghøj er en af de, der blev ramt af ekstase efter slutfløjtet.

Den dramatiske sejr blev fejret på passende vis i Københavns natteliv, hvor Rasmus sammen med den tidligere cykelrytter Lars Bak fortsatte festlighederne. "Det blev vildt. Vi var ikke på hjemmebane, så mange tog hjem til Silkeborg, men jeg blev i København, hvor jeg bor. Jeg fik en god tur i byen med Lars Bak," deler Staghøj med Ekstra Bladet.

Ikke kun jubel - også tårer

Efter festen fulgte en nat fyldt med refleksion og genoplevning af kampens højdepunkter.

Forventningerne til kampen var på forhånd store, og de blev til virkelighed i en strøm af jubel og tårer, da dommeren blæste for sidste gang.

Kampens eneste mål blev sat ind af Oliver Sonne i slutningen af første halvleg, og det øjeblik blev for Staghøj et mindeværdigt symbol på både barndomsminder og en fællesskabsfølelse, der knytter sig til hans hjemby og dens fodboldhold.

"Jeg må indrømme, at tårerne trillede. Det var kæmpestort. Det er svært at forklare til folk, der ikke holder med et fodboldhold," siger han om øjeblikket.

Denne sejr i Parken har ikke kun personlig betydning for Staghøj men også historisk, idet han sammenligner den med da Silkeborg blev mestre tilbage i 1994.

Dengang oplevede han det med sin far, og det gentog de to også denne gang.

Rasmus Staghøj afslutter med en hyldest til både Silkeborg og AGF's fans for deres bidrag til en magisk atmosfære i Parken.

Anbefalet til dig