En familie handlede ind i Bilka: Pludselig tog indkøbet en yderst ubehagelig drejning

30/05/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Turen i Bilka tog en pludselig drejning.

Mest læste i dag

Lørdag aften ved 19-tiden er en familie blevet overfaldet med racistiske skældsord.

To yngre mænd havde råbt ‘white power’ efter familien, der blot passede sig selv under en indkøbstur, men ikke nok med det:

“Men det stopper ikke med råbene. De unge mænd strækker også højre arm i vejret og begynder at heile”, fortæller Torben Ladefoged, der er fra lokalpolitiet i Holstebro.

Sådan skriver Dagbladet Holstebro Struer.

Familien havde deres adopterede dreng med sig på indkøb, og politiet anser derfor tilråbene for at have et racistisk motiv.

Han fortæller, at familien har deres adopterede dreng med sig, og politiet betragter det derfor som racistisk motiveret.

De to unge mænds bizarre tilråb betragtes af politiet som en hadforbrydelse, der relaterer sig til straffelovens § 81, hvor det er en det en strafskærpende omstændighed, at ‘gerningen helt eller delvis har baggrund i andres etniske oprindelse, tro, handicap, seksuelle orientering, kønsidentitet, kønsudtryk, kønskarakteristika eller lignende.’

At politiet betragter sagen som om, at der var et hadmotiv fra de to unge mænd, betyder, at de står over for en hårdere straf.

“Vi skal også have gennemgået videoovervågningen for at komme gerningsmændene nærmere. Det er simpelthen ikke i orden, at man ikke skal kunne gå i fred for sådan noget”, udtaler Torben Ladefoged.

Oplysninger om sagen til lokalpolitiet i Holstebro på telefonnummer 114.

Anbefalet til dig