En by i ruiner: Der ligger lig i gaderne

03/4/22 09:40

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Frygtelige billeder afslører tilstanden i Ukraine.

Hundredvis af lig er blevet fundet i massegrave nær Kiev, efter at ukrainske styrker generobrede regionen omkring hovedstaden.

Stærkt ødelagte gader i byen Bucha  er fyldt med lig af civile og udbrændte russiske kampvogne.

Det skriver Metro.

"I Bucha har vi allerede begravet 280 mennesker i massegrave.  Alle disse mennesker blev dræbt - skudt i baghovedet," sagde borgmester Anatoly Fedoruk til nyhedsbureauet AFP. Han tilføjede at det yngste offer, han havde set, var en 14-årig dreng.

Der er også frygt for, at russiske styrker har fanget ligene af mænd og kvinder spredt i siden af ​​vejen, hvilket gør det umuligt at samle dem sikkert.

Fotografier viste en scene med omfattende ødelæggelser, da ukrainske tropper rullede ind i Bucha.

Foto: Twitter/@DefenceofUkraine\n

Foto: Twitter/@DefenceofUkraine\n

 

Foto: Twitter/@DefenceofUkraine

Foto: Twitter/@DefenceofUkraine

Massegrave er også fundet i andre dele af landet efter Ruslands invasion.

Matilda Bogner, leder af FN's menneskerettighedshold i Ukraine, sagde, at de havde modtaget information om lignende rædsler i den belejrede havneby Mariupol, der menes at have 200 lig.

Tidligere chefanklager for FN's krigsforbryderdomstole for det tidligere Jugoslavien og Rwanda, Carla Del Ponte, sagde, at hun 'håbede at aldrig se massegrave igen'.

"Disse døde mennesker har kære, der ikke engang ved, hvad der er blevet af dem," sagde hun til avisen Blick. 

Carla Del Ponte har opfordret til, at der udstedes en international arrestordre på den russiske præsident, Vladimir Putin.

Ifølge hende er det klart, at der bliver begået krigsforbrydelser i Ukraine, og brugen af ​​massegrave minder om de værste krige i det tidligere Jugoslavien.