En koldblodig morder: Ukrainske familier løber for sit liv

07/3/22 05:36

Ida Hansson

Foto: Reuters/via TheSun
Vladimir Putin fortsætter med at bryde våbenhvilen.

En mor og hendes to børn var blandt de døde i går, da nådesløse russiske tropper skød mod familier, der flygtede fra blodbadet i Ukraine.

Mindst otte mennesker blev dræbt, da missiler regnede ned over hundredvis af skrækslagne lokale, da de løb over en bro for at undslippe bombningen af ​​Irpin nær Kiev. Det skriver TheSun. 

Titusinder forblev fanget i den belejrede havneby Mariupol, da Ruslands præsident, Vladimir Putin, brød en våbenhvile for anden dag i træk.

Et dusin soldater hjalp folk med at bære tasker over en bro over floden Irpin, da de blev tvunget til at går i dækning for indkommende missiler.

Foto: Reuters/via TheSun

Foto: Reuters/via TheSun

 

Foto: Reuters/via TheSun

Foto: Reuters/via TheSun

En soldat fortalte en journalist, hvordan familier havde forsøgt at bringe deres dødende børn ud af byen, da missilet ramte vejen kun få meter væk. Lægerne skyndte sig over vejen for at tilse familien, men moderen og hendes to børn blev dræbt på stedet.

Kun faderen og familiens hund - gøende af skræk i en lille transportør - overlevede.

Rystende billeder taget i kølvandet viser kroppe draperet under lagner med deres kufferter ved siden af. Andre billeder viser fire lig spredt ud i vejkanten, mens to soldater passer på dem.

Foto: Reuters/via TheSun

Foto: Reuters/via TheSun

Verdens ledere fordømte gårsdagens forfærdelige scener, og Boris Johnson diskuterede de "barbariske angreb" i et opkald med den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyy.

"Lederne diskuterede den stigende trussel, Ruslands barbariske angreb udgør for ukrainske civile, og premierministeren understregede Storbritanniens vilje til at sikre, at Putin mislykkes," sagde en talsmand.

Desperate beboere i det belejrede Mariupol kæmpede med en femte dag uden vand eller strøm, efter at en evakuering mislykkedes, ligesom den gjorde i lørdags.

Det britiske forsvarsministerium bekræftede, at Putins styrker havde lovet at lade folk undslippe – men endnu en gang genoptog russisk beskydning, før flygtninge kunne undslippe.

Håbet om en barmhjertighedsmission for at redde de 200.000 civile blev knust, da en midlertidig våbenhvile brød sammen for anden dag i træk.

Røde Kors appellerede til en våbenhvile midt i "desperate scener af menneskelig lidelse", som har efterlod snesevis døde og tusinder uden mad, medicin og opvarmning, mens temperaturen faldt til -3 grader.

Pårørende aner ikke, om deres kære stadig er i live, da telefonlinjer og internettet blev afbrudt.

Valentina Boyarkina, 51, sagde, at hun ikke havde hørt fra sønnen Anton, 28, eller hendes 84-årige mor i mere end en uge.

Tusinder fortsætter med at flygte fra deres hjem i Europas største flygtningeudvandring siden Anden Verdenskrig.

FN's højkommissær for flygtninge, Filippo Grandi sagde, at mere end 1,5 millioner mennesker var blevet fordrevet siden krigens begyndelse - og antallet vil sandsynligvis ramme fire millioner i juli.

Han stemplede det som en "meningsløs krig" og tilføjede: "Medmindre der er en øjeblikkelig ende på konflikten, vil millioner flere sandsynligvis blive tvunget til at flygte fra Ukraine.

Togstationen i Kiev var fyldt med mennesker, der var desperate efter at flygte, da eksplosioner rystede byen.

Stationen i Lviv i vest var også proppet, da folk stod i kø natten over i et forsøg på at komme til Polen.