En tiger i zoologisk have er testet positiv for coronavirus

06/04/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

En tiger i Bronx Zoo er testet positiv for corona. Foto: Shutterstock
I alt udviser syv store kattedyr symptomer på COVID-19 i Bronx Zoo i New York.

Mest læste i dag

Ifølge Wildlife Conservation Society er en 4-årig tiger i Bronx Zoo i New York blevet testet positiv for COVID-19. Det er indtil videre det første bekræftede tilfælde af coronavirus hos en tiger.

"Nadia, en 4-årig malaysisk tiger i Bronx Zoo, er blevet testet positivt for COVID-19," lyder det i erklæringen fra WCS. "Vi testede tigeren i alt forsigtighed. Vi vil sikre, at al viden, vi får om COVID-19, vil bidrage til at verden opnår forståelse for denne nye coronavirus."

Testen blev senere bekræftet af det amerikanske landbrugsministerium. 

Seks andre store kattedyr - tre tigre og tre løver - der ligeledes holder til i Bronx Zoo, viser også symptomer på COVID-19. Kattene har mistet appetitten, men er stadig aktive. Man forventer, at kattedyrene vil komme sig helt efter sygdommen,

New York er det sted i verden, der i øjeblikket er hårdest ramt af coronavirus. Alene søndag blev der rapporteret 594 dødsfald til coronavirus.

Forskellige coronavira heriblandt den virus, der forårsager COVID-19, er kendt for at kunne smitte forskellige arter fra kameler til køer og grise. Der er dog fortsat sparsomme undersøgelser i forhold til smitte mellem arter. 

Coronaviruset SARS-CoV-2, som forårsager COVID-19, blev først opdaget i Kina i december 2019. Her blev det mistænkt for at springe fra flagermus til menneske. Senere er der taget positive tests hos både hunde og katte.    

Selvom der endnu er sparsomme oplysninger i forhold til smitte hos husdyr, så antyder tidlig forskning på, at katte kan smitte hinanden med SARS-CoV-2. Alligevel fortæller eksperter, at der ikke er behov for at gå i panik i forhold til kæledyr. 

 

 

Anbefalet til dig