Endelig! Lufthavne foretager drastiske - og længe ventede - ændringer

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Efter bøvl og kritik fra rejsende, er der nu godt nyt

Mest læste i dag

Du kender det måske: Du står i lufthavnen, du venter på dit fly og tager derfor hurtigt ind i den nærmeste kiosk, hvor du anskaffer dig en flaske vand eller cola. 

Men hvad sker der når du skal igennem sikkerhedstjekket? Du skal smide flasken ud.

Der er nemlig et sikkerhedskrav i langt de fleste lufthavn rundt om i verden, at der ikke må medbringes mere end 100 ml. væske med ind i taxfree-området.

Men nu er restriktionerne snart fortid: London City Airport har nemlig ophævet væskekravet fra dags dato, skriver det britiske medie Sky News.

De nyeste højteknologiske CT-scannere er nemlig ved at blive installeret i alverdens lufthavne - heriblandt Kastrup Lufthavn i den nærmeste fremtid - hvor London CIty Airport er den første af de britiske lufthavne som byder den sikrere rejse velkommen.

Og det vil uden tvivl gøre rejseoplevelsen nemmere for de fleste: ikke alene må passagerer nu have op til to liters væske med, men det er heller ikke længere nødvendigt at fjerne shampoo, tandpasta eller parfume fra håndbagagen.

Samtidig kan du beholde din computer, tablet og andet elektronik i tasken, uden at skulle besvære dig med at pakke dem ud og lægge dem separat - scannerne kan nemlig også opfange dem i sikkerhedstjekket.

De nye scannere sender nemlig ikke blot et traditionelt scanningsbillede ind til sikkerhedspersonalet, som der er tilfældet på nuværende tidspunkt. 

I stedet vil der blive fotograferet et 3D-image, hvilket giver et mere tydeligt indblik i taskernes indhold.

Det er vedtaget ved lov, at alle engelske lufthavne skal have de nymoderne scannere installeret inden juni-2024. Flyrejsende fra Kastrup Lufthavn skal dog vente lidt længere: her forventes det, at alle de nye scannere er installeret og operative i 2026.

Restriktionerne blev indført i 2006, efter et terrorangreb ramte de engelske lufthavne.

Anbefalet til dig