Endelig ringer det ind igen: Storpopulær serie vender tilbage

Nyheder
Rita og resten af hendes venner er snart tilbage igen. Foto: Martin Juul / TV 2
Mandag er det blevet officielt, at det snart er tid til en ny sæson af den populære serie Rita.

Mest læste i dag

Mandag 1. juni ringer Rita (Mille Dinesen) ind til en ny sæson af fiktionsserien ’Rita’ på TV 2 og TV 2 PLAY og til et nyt skoleår på sin helt egen lilleskole, som hun har startet sammen med Hjørdis (Lise Baastrup) i sit barndomshjem. Det fortæller TV2 mandag. 

Rita, den uortodokse og politisk ukorrekte lærer, der deler vandene blandt elever og lærere med sine utraditionelle måder at gøre ting på, trives i kaos, og det er der rigeligt af i den nye sæson.

For Ritas arbejde og privatliv er endelig fusioneret i ét stort hus, og hun får nok at se til, når en ekskæreste i dyb krise flytter ind, når en søn med hjertesorger vender hjem og beder om hjælp, og når et helt aftenskolehold af voksne pludselig mangler en lærer.

Velkendt cast og nye på holdet

Udover Mille Dinesen i rollen som Rita, bliver det også til et gensyn med flere fra det velkendte cast, nemlig Lise Baastrup (Hjørdis), Ellen Hillingsø (Helle), Carsten Bjørnlund (Rasmus), Peter Gantzler (Niels), Nikolaj Groth (Jeppe) og Kristoffer Fabricius (Uffe).

Nye på ’Rita’-holdet er blandt andre Søs Egelind, Lisbet Dahl, Martin Greis-Rosenthal, Marie Tourell Søderberg og Ari Alexander.

Bag den nye sæson står ’Rita’s skaber Christian Torpe og Marie Østerbye, som er hovedforfatter på sæsonen. ’Rita’ produceres for TV 2 af SF Studios Production i samarbejde med Netflix. 

Ti år med ’Rita’

Efter ti år med ’Rita’ siger holdet bag nu farvel med otte nye episoder, og det har givet mange sjove oplevelser undervejs.

"En specifik oplevelse var med Line Knutzon i sæson to, hvor hun spiller eleven Mads' nabo, der skal agere hans mor til en forældresamtale. Jeg har en bloober på tretten minutter. Jeg kom ikke gennem den scene på noget tidspunkt. Jeg har altid været god til at få grineflip, men komme mig hurtigt og komme videre. Men her var det umuligt, og jeg kom ikke gennem scenen uden kæmpegrineflip. Line Knutzon var den sjoveste i verden. Jeg glemmer det aldrig," fortæller Mille Dinesen, der også siger farvel til Rita med ordene:

"Man skal altid stoppe, mens legen er god… og det er den med Rita, men hold kæft, jeg kommer til at savne dig!"

Rita uden for Danmarks grænser

Det er ikke kun i Danmark, at Rita er elsket af seerne. Jesper Morthorst, der er producer på serien siger:

"Det har været sjovt at opleve, hvordan vores lille lokale serie om en dansk skolelærer og den danske folkeskole igennem årene er nået bredere og bredere ud og er blevet set af millioner af mennesker over hele verden. Vi har modtaget et hav af fanbreve og spørgsmål om det danske skolesystem og om Ritas forhold til mænd, børn, sex og rygning fra Sydamerika, USA, Australien, Tyskland, Frankrig, Japan og resten af verdens hjørner."

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig