Endelig sker det: DMI melder om vejrskifte

Foto: Jesper Bengtson
Vejrskiftet har været længe ventet.

Mest læste i dag

Der har været lange udsigter til dejligt forårsvejr, men nu lurer en opklaring i horisonten.

“Forårsvejret er kommet for at blive” var en sætning, der havde bidt sig fast på danskernes læber i kølvandet på en uges med fantastisk vejr.

Dog skulle det vise sig, at udsagnet var alt andet end korrekt.

Siden da har skyer, lave temperaturer og blæsevejr stået på menuen stort set hver dag, og her har den nuværende weekend ikke været nogen undtagelse.

Både store bededag og lørdag bød på køligt blæsevejr. I de fleste af landets egne befandt temperaturen sig på under 10 grader, og kombineret med vindstød op til  stormende kuling, er det svært at forestille sig, at kalenderen siger sommer om en lille måned.

Men netop nu ser det ud til at vende.

Søndag og mandag vil nemlig ikke blot byde på tørvejr, men solen vil endelig være at finde på himlen igen.
Vinden skal danskerne ikke vinke farvel til endnu, men til gengæld bliver luften noget lunere. Søndag forventes graderne at ligge mellem 10 og 15 grader, og i Vestjylland vil der endda være chance for 16 grader.

Mandagen ser ud til at tage endnu et skridt i den rigtige retning, for her forventes der temperaturer mellem 12 og 18 grader.

En front med skyer og nedbør vil tirsdag bevæge sig ind over det danske land fra vest, men grundet et højtryk fra øst, vil fronten vestfra bevæge sig meget langsomt over landet.

Ifølge de seneste prognoser vil der tirsdag være tørvejr i de østligste egne af landet, hvor de resterende egne skal forvente nedbør i lidt eller nogen grad. Onsdag vil det klare op, og her er der kun enkelte byger.

Sådan skriver DMI.

Tirsdag og onsdag bliver en blandet landhandel, men temperaturerne vil fortsat ligge stabilt mellem de 12 og 17 grader.

Anbefalet til dig