Endelig sker det: Nu taler Lizette Risgaard ud

28/04/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Nicolai Lorenzen/Ritzau Scanpix
Efter skandaler og kontroverser taler formanden endelig ud

Mest læste i dag

Det kom som et chok for mange, da der fredag morgen blev meldt ud om et hastemøde i Fagbevægelsens Hovedorganisations (FH) forretningsudvalg.

Meldingen blev bragt, da organisationens formand Lizette Risgaard torsdag, i et opslag på Facebook, undskyldte til personer der havde meldt om upassende og krænkende opførsel fra formanden.

På hastemødet fredag blev det besluttet, at der vil blive igangsat en ekstern advokatundersøgelse af Risgaard. I mellemtiden har Risgaard fået opbakning fra organisationen om at vedligeholde hende på formandsposten, meldte næstformand Morten Skov Christiansen ud.

Men mens mange har haft noget at skulle have sagt om sagen, siden nyheden blev bragt til overfladen, har Lizette Risgaard forholdt sig tavs.

Indtil nu, skriver B.T.

I et interview med TV 2 tager Risgaard nu bladet fra munden, og putter ord på situationen.

- Jeg er en af de mest magtfulde personer i Danmark, og det her er en hammer i hovedet på mig. Jeg har ikke været bevidst om, at jeg i den position, jeg har, ikke har kunnet gøre det, jeg altid har gjort. Det har været en fejl, at jeg ikke har forandret mig, fortæller Lizette Risgaard til TV 2 News og fastslår, at hun nu har ændret adfærd.

Hun understreger samtidig, at hun ikke er en person, der har forsøgt at genere nogen, eller udøve grænseoverskridende adfærd.

Samtidig udtaler hun, at hun “naturligvis” er villig til at tage et personligt møde de tre personer der er inkluderet i de konkrete sager, der nu bliver taget stilling til.