Endnu en bank følger trop: Indfører negativ rente

13/12/2019

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Endnu en bank har valgt at følge trop, og det betyder, at det for mange danskere vil koste penge at have penge stående i banken.

Mest læste i dag

For et par uger siden sendte Nordea en pressemeddelelse ud hvor de fortalte, at de fra det kommende år ville indføre en negativ rente på 0.75 procent for en stor del af deres private kunder.

Nu har en ny bank så valgt at følge trop, og det betyder, at flere danskere kommer til at betale penge for at have deres penge stående i banken.

Denne gang er der tale om Bank Nordik, der i alt har 12 filialer i Danmark. Banken der har hovedsæde i Torshavn på færøerne har sendt en meddelelse til fondsbørsen, hvor i de fortæller, at de fra marts 2020 vil indføre en negativ rente.

Kort fortalt betyder det, at det kommer til at koste penge, hvis man har penge stående i banken.

Rammer heldigvis ikke alle

Heldigvis er det ikke alle private bankkunder hos Bank Nordik, der bliver påvirket af den negative rente. Banken fortæller, at den negative rente vil påvirke de personer, der har pensionsmidler eller mere end en halv million stående på deres konti.

Banken har også været nødsaget til at skulle fyre 10 ansatte, og de vil ligeledes nedlægge 15 ubesatte stillinger.

Bank Nordik oplyser ikke hvor meget den negative rente lyder på, men det ville ikke komme bag på nogen, hvis den også ligger på minus 0.75 procent.

Jyske Bank har allerede indført en negativ rente, mens der i 2020 vil blive indført negativ rente i følgende banker. Bank Nordik, Nordea, Sydbank, Spar Nord, Alm. Brand og Ringkjøbing Landbobank.

Det forventes også, at flere banker hopper med på den negative rente.

 

Anbefalet til dig