Endnu en 'Den sorte svane'-aktør undersøges: Har fået beslaglagt flere millioner kroner

Af: Lucas Andreas

|

17/10/2024

Nyheder
Foto: TV 2
Foto: TV 2
Efterspillet af dokumentaren fortsætter.

Lige nu læser andre også

Sjældent har dansk tv set en så omdiskuteret dokumentar som 'Den sorte svane'.

Flere millioner danskere har efterhånden set dokumentarserien, der har rullet over skærmen på TV 2. Den er desuden også tilgængelig på streamingtjenesten TV 2 Play, hvor flere seere så alle afsnit i et hug.

Den noget så omdiskuterede dokumentar har også sat gang i noget af et efterspil.

Og det har nu ramt endnu en af aktørerne i dokumentaren.

Selskaber med tilknytning til den tidligere erhvervsmand Carl Richard Christensen, kendt som 'Køge-Calle', er nu en del af en større politisag.

Det fremgår af retsdokumenter, som TV 2 har fået aktindsigt i, og som afslører, at politiet har beslaglagt flere millioner kroner fra selskaberne.

Sagen markerer første gang, at Carl Richard Christensen bliver involveret i en juridisk undersøgelse, siden TV 2-dokumentaren 'Den sorte svane' afslørede hans rolle i hvidvask og skattesvig.

Selskaberne, CC Ejendomme Køge ApS og Lasti ApS, som beskæftiger sig med ejendomshandel, er nu under konkursbehandling, og politiet har beslaglagt omkring fire millioner kroner fra deres bankkonti.

Kurratorne i konkursboene oplyser, at politiets beslaglæggelse og mistanke om hvidvask nu indgår som en central del af deres undersøgelser.

"Det er klart, at vi som kuratorer i de to selskaber forholder os nøgternt til den information, der er kommet frem i forbindelse med 'Den sorte svane'," udtaler kuratellet i en erklæring til TV 2.

Sagen rækker også ud over Danmarks grænser, idet kuratorerne undersøger transaktioner, ejerforhold og pengestrømme både nationalt og internationalt.

Carl Richard Christensen, der indrømmede at have bistået med skattesnyd i dokumentaren, udtrådte som direktør i selskaberne kort før konkursen.

Hans præcise rolle i selskabernes drift er dog stadig genstand for politiets og kuratorernes efterforskning.

Anbefalet til dig