Endnu et: Gør dystert corona-fund i Danmark

18/02/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Sundhedsministeren bekræfter nu.

Mest læste i dag

Sundhedsminister Mangnus Heunicke (S) fortæller nu ærgerlig nyhed. 

Siden først den danske mink-mutation og sidenhen den britiske variant af coronavirus blev opdaget i det sydøstlige England, har frygten for varianter af cornavirus valt bekymring hos både politikere og sundhedsmyndigheder verden over. 

Den britiske variant betragtes ikke som mere farlig end den gængse. Den er dog mere smitsom. Det er blandt andet grunden til, at Danmark lige nu er lukket ned, da frygten er, at for mange smittede med den britiske variant kan presse sundhedssystemet. 

Der er dog også en anden variant. Nemlig den sydafrikanske. 

Gør dystert fund

Omkring nytår vakte det stor opmærksomhed at en række danske influencers og tidligere sportsstjerner holdte ferie i Dubai, selvom verden lige nu kæmper mod en pandemi.

En af grundene var, at de første danske tilfælde af smitte med den sydafikanske variant knytter sig til netop indrejse i Danmark fra Dubai. Siden hen er der blevet registreret flere tilfælde. Her drejer det sig mestendels om indrejse fra Afrika. 

Tidligere på ugen kunne sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde dog fortæller, at der nu var fundet et tilfælde, hvor den smittede ikke havde været udenlands. Samtidig kunne myndighedernes smitteopsporing ikke greje, hvordan personen er blevet smittet. 

Nu har myndighederne registreret endnu et tilfælde. Det fortæller minister Heunicke på Twitter.

"Myndigheders opsporing og sekventering har ført til et yderligere fund af den sydafrikanske variant B.1.351 i DK," skriver Magnus Heunicke, inden han uddyber: 

"Det 10. tilfælde. Den smittede er nær kontakt til tilfælde nr. 9, og ingen af dem kan knyttes til en rejse. Vi følger situationen."