England får en 'game-changer'-test, Danmark har endnu ingen planer om at bruge den

Nyheder
I England kommer der nu en test for antistoffer - den er endnu ikke kommet til Danmark. Foto: Shutterstock
I England bliver testen kaldt en gamechanger, der skal sikre at britiske borgere kan vende tilbage til hverdagen hurtigst muligt. Testen kan fortælle, om du har udviklet antistoffer mod corona og kan således fortælle, om du er immun overfor Covid-19.

Mest læste i dag

Der er ifølge The Sun millioner af nye tests på vej til britiske borgere, således de kan testes for antistoffer mod Covid-19. Det betyder, at man hurtigt kan få et svar på, om man er modstandsdygtig overfor coronavirus og herefter kan gå ud i hverdagen igen uden at frygte smitte.

Premierminister Boris Johnson har tidligere lovprist testen og sagt: "Det gode, ved denne test, er, at du kan se, om du har haft sygdommen. Du får pludselig grønt lys til at komme tilbage til arbejdet med den viden, at det usandsynligt, at du får smitten igen."

Den britiske regerings vigtigste videnskabelige rådgiver Sir Patrick Vallance kalder testen for en 'game-changer'.

Idet coronavirus ofte resulterer i sygdom med milde symptomer, så vil der være en stor andel af smittede, der slet ikke opdager, at de har haft Covid-19. De kan herefter blive sat i karantæne, selvom de allerede har antistoffer i kroppen. Det vil den nye test kunne rette op på.

Der er generelt to vigtige testtyper i kampen mod corona. Den ene er selvfølgelig testen for, om du har coronavirus i kroppen. Den anden test, og det er netop den test, som Sir Patrick Vallance kalder en 'game-changer', er den test, der fortæller om du HAR haft coronavirus i kroppen.

Sundhedspersonalet kan hurtigt vende tilbage til arbejdet

Nu er det millioner af tests på vej til britterne, og særligt sundhedspersonalet skal tjekkes, så de hurtigt kan komme tilbage til arbejdet. Presset på de britiske hospitaler øges og her er der brug for så meget personale som muligt. 

Testen kan udføres hjemme som en graviditetstest, men det er endnu uvist om testen bliver tilbudt som hjemmetest eller man skal besøge en læge for at få testen.

Danmark har endnu ikke udtalt sig om planerne for en antistoftest. 

 

 

 

Anbefalet til dig