Enighed nærmer sig: Dine indefrosne feriepenge udbetales

Af: Per Broch

|

26/05/2020

Nyheder
Indefrosne feriepenge kan være på vej til danskerne. Foto: Shutterstock
De indefrosne feriepenge har været genstand for mange politiske diskussioner. Et flertal i Folketinget argumenterer for, at danskerne skal have mulighed for at få deres feriepenge udbetalt nu.

Mest læste i dag

Omkring 100 milliarder indefrosne feriekroner kan komme til udbetaling, hvis det står til et flertal i Folketinget.

Siden coronavirussen ramte Danmark har flere politikere argumenteret for, at de indefrosne midler burde udbetales til danskerne i et håb om at få at alt ikke skulle gå i stå under krisen.

Mette Frederiksen lukkede landet ned, at mange er økonomisk hårdt ramt. For disse mennesker kunne den tidlige udbetaling af feriepenge komme som en belejlig økonomisk håndsrækning.

De mange penge ville også kunne gøre underværker ved at komme i omløb i det danske samfund, der sukker efter ekstra forbud. Måske ville man lige købe lidt ekstra tøj eller gå en tur mere på restaurant, hvis midlerne kom i cirkulation.

Tidligere har det dog været diskuteret, om det overhovedet var muligt at frigive midlerne nu, da en stor del af feriepengene fortsat er låst hos virksomheder, der i forvejen har svært ved at få enderne til at mødes.

Ender mødes måske alligevel

Der er dog flere partier, der er blevet enige om, at feriepengene skal udbetales. Hvis der samler sig et flertal, så kan danskerne hurtigt få rådighed over deres feriepenge.

"Vi drøfter en række væksttiltag i radikale netop nu. De indefrosne feriepenge kunne være et oplagt sted at se hen. Men vi har endnu ikke lagt os fast," fortæller  Sofie Carsten Nielsen, der er finansordfører hos De Radikale, til Ekstra Bladet.

De fleste økonomer ser positivt på forslaget. Det er ifølge dem en perfekt mulighed for at få flere penge i omløb i samfundet. Det vil redde både virksomheder og jobs.

 

 

Anbefalet til dig