Er der pandababyer på vej i Københavns Zoo? Pandaerne tilbragte natten sammen

Nyheder
Pandaen her har fået en baby, og det kan meget vel se sådan ud i Københavns Zoo til august. Foto: Shutterstock.
Pandaerne i København Zoo har de seneste dage tilbragt tid sammen. De går ellers adskilt fra hinanden, da pandaer ikke er flokdyr. Men i denne tid er de sat sammen, så de kan se, om de er noget for hinanden. Pandaerne er nemlig nogle kræsne væsner, og hvis hunpandaen ikke er tilfreds med hannen, så kommer der ingen unger.

Lige nu læser andre også

 

Og unger er noget de ønsker i Zoo i København. Derfor er der stor glæde over, at pandaerne måske kan lide hinanden.

Første møde kiksede lidt

Den 10. april fik de to pandaer Mao Sun og Xing lov at møde hinanden for første gang. Det skete med henblik på, at de forhåbentligt skulle parre sig.

Samtidig fik dyrepassere og dyrlæger målt hunnens brunst for at ramme det helt rigtige tidspunkt.

Ved det første møde tumlede pandaerne rundt sammen en times tid. Dog var der ingen parring.  

Vinduet står stadig åbent

Den 12. april var der stadig ingen parring i pandaanlægget, men dyrpasserne så fremgang, så der er tro på, at det kommer til at ske.

Dyrlæge Mads Bertelsen fortæller: ”De to pandaer tilbragte natten sammen i anlægget. Der var en del aktivitet, men ingen parring. Udover et mindre slagsmål sidst på natten, har vi endnu ikke set tegn på, at de har mistet interessen for hinanden, så her til eftermiddag har de igen tilbragt tid sammen. Det vindue, vi har talt så meget om, altså det optimale tidspunkt for en parring, har formentlig kun været på klem de sidste dage. Og nu tror jeg, det er åbent. Hun udviser den helt rette adfærd, står stille med svaj i ryggen og løftet hale, så nu venter vi kun på, at han også fanger det. Så vi har bestemt ikke mistet håbet for at det skal lykkes dem!,” lyder det i en kommentar på København Zoo Feacebook-side.

Pandaerne har i nat fået endnu et forsøg på at parre sig i nat. Men det er vigtigt, at de to pandaer at selv træffer beslutningen om, at det skal ske.


Mads Bertelsen fortæller dog, at hunpandaen nok skal, når hun ikke gider være sammen med hanpandaen mere, og til den tid, så sørger Zoo selvfølgelig for at skille dem ad.

Giver freden pandaerne mere lyst?

Måske er der gode udsigter for pandaerne i Københavns Zoo. Lige nu er der ingen gæster i parken, og dermed er der fuldstændig fred til at parre sig.

For to pandaer i en zoo i Hong Kong betød roen nemlig, at pandaerne pludselig viste interesse for hinanden efter 10 år. Så de to pandaer gik verden rundt med deres paring og coronopandababyer.

Hvis det lykkes pandaerne at parre sig, vil de nye babyer sandsynligvis se dagens lys til august.

 

 

 

 

 

Anbefalet til dig